Här är superstjärnan Jessica Albas 5 hetaste startup-tips

The Honest Company
Här är superstjärnan Jessica Albas 5 hetaste startup-tips

Chris Pizzello/Invision/TT

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Hennes miljövänliga blöjor har blivit en stor succé på nätet. Nu bjuder grundaren av The Honest Company, stjärnan Jessica Alba, på sina bästa entreprenörstips.

Hollywood-stjärnan Jessica Alba har vid sidan av skådespelaryrket byggt upp e-handelsbolaget The Honest Company. Bolaget säljer miljlvänliga babyprodukter på nätet och är numera värderat till över en miljard kronor.

I en intervju med Forbes bjuder hon nu på sina fem bästa startuptips.

1. Förfina din idé

När Jessica Alba först upptäckte vilket problem hon ville åtgärda hade hon massor av idéer. Kanske lite för många. När hon först presenterade sin plan med hjälp av en 50-sidor lång presentation var det ingen som nappade. Men när hon slipade ner den rejält tog det fart.

2. Rekrytera dina svagheter

Jessica Alba hade själv ingen erfarenhet av att bygga bolag eller e-handel. Därför tog hon in it-entreprenören Brian Lee, en chef från en miljöorganisation, Christopher Gavigan och Sean Kane, med bakgrund som försäljningschef på sajten PriceGrabber.com.

 ”Du vill aldrig vara den smartaste personen i rummet”, säger Jessica Alba.

3. Ha inte för bråttom.

The Honest Company har idag 120 olika produkter till försäljning – men man har varit noggranna med att inte expandera för snabbt. 

”Att hitta rätt tillverkare, att ta fram produkten, testa den… det har varit utmanande. Men människor kan känna sig säkra med vår produkt. Och det är det de vill.”

4. Lägg inte mycket pengar på PR

Ingenting fungerar så bra som ett gott rykte. Om folk inte gillar din produkt kommer de inte rekommendera den – och då kommer folk inte att köpa den.

Att man inte ska lägga pengar på marknadsföring av sin produkt är dock lätt för Jessica Alba att säga: Alla har inte möjlighet att kostnadsfritt göra reklam för sina produkter inför 5 miljoner följare på Instagram.

5. Välgörande ändamål kan vara lönsamma

Ta saken i egna händer. Jessica Alba har själv lobbat aktivt för nya regler kring användandet av kemikalier i kläder – men utan resultat. 

”Om regeringen inte kommer ändra sina regleringar, då får man alltid själv ge folket ett hållbart alternativ och låta folk rösta med sina pengar.”

Läs fler artiklar
LÄS MER