Bröllop på nätet Cristina Stenbecks senaste giv

ehandel
Bröllop på nätet Cristina Stenbecks senaste giv

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

En Indonesisk marknadsplats för bröllop - det är Cristina Stenbecks senaste investering online.

Bridestory är namnet på bröllopssajten som Cristina Stenbeck nu har blivit delägare i. Det är tyska Rocket internet, där Cristina Stenbecks investmentbolag Kinnevik är storägare med drygt 14 procent av aktierna, som gör investeringen.

Rocket Internet har investerat i en så kallad Series A-finansiering i Bridestory, och storleken på investeringen anges inte i det pressmeddelande som bolaget gått ut med.

Investeringen är Rocket Internets första på marknaden för online bröllop. Bridestory har tidigare tagit in kapital från riskkapitaljättarna Sovereigns Capital, East Ventures och Fenox VC. I denna investeringsrundan deltar två andra nya investerare, Skystar Capital och Lippo Digital Ventures.

Bridestory lanserades i april 2014 och bolaget uppges ha tagit en ledande position på bröllopsmarknaden i Sydostasien, som bedöms vara värd motsvarande 150 miljarder kronor. 

"Personerna bakom Rocket är beprövade entreprenörer med ett track record i att bygga framgångsrika globala bolag", säger Kevin Mintaraga, vd och grundare av Bridestory. 

Bridestory planerar att använda kapitaltillskottet för att accelerera tillväxten, anställda fler personer, öka produktutvecklingen och göra sig redo för en expansion på den internationella bröllopsmarknaden.

Läs fler artiklar
LÄS MER