E-handelsplattformen Jetshops grundare kliver av – efter 15 år

Breakit - E-handelsplattformen Jetshops grundare kliver av – efter 15 år

Christian Zander och Fredrik Hedblom. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Jetshop-grundaren Christian Zanders lämnar över vd-rollen till sin kommersiella chef, Fredrik Hedblom.

Göteborgsbolaget Jetshop har riktat in sig på att leverera en e-handelsplattform för mellanstora handlare.

På kundlistan har man bland annat Icagruppens e-handelsbutik Icahemma och det snabbväxande e-handelsbolaget Chiquelle.

I januari i år köptes Jetshop upp av investmentbolaget EOC capital, i en affär där bolagsvärdet estimerades till 150 miljoner kronor.

Mindre än ett halvår senare väljer bolagets grundare att lämna vd-posten.

”Efter nästan 15 år som bolagets vd ser jag nu fram emot att fortsätta bidra till vår strategiska utveckling i styrelsen. Det är mycket tillfredsställande att kunna ta det här klivet när bolaget har god lönsamhet, ny tillväxtstrategi, ny huvudägare och en mycket kompetent organisation. Vi kan på allvar vara den långsiktiga partner som våra kunder behöver.” säger Christian Zanders, grundare och styrelseledamot, i ett pressmeddelande.

Fredrik Hedblom blir den som axlar vd-rollen, efter 1,5 år som kommersiell chef på Jetshop.

”Det har varit lärorikt och spännande att vara en del av den resa som företaget har gjort, både innan och under min tid på Jetshop. Jag hoppas kunna leva upp till den nivå av ledarskap som Christian har levererat under så många år. Vi har bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta växa och jag tror starkt på vår förmåga att utvecklas.” säger Fredrik Hedblom, tillträdande VD på Jetshop, i pressmeddelandet.

“Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Fredrik och vet att vi får den bästa möjliga ledaren för att ta Jetshop till nästa nivå”, säger Christian Zanders, grundare och styrelseledamot.

Utöver majoritetsägaren EOC capital har Jetshop även superängeln Magnus Emilson och Bo Mattsson som investerare. Magnus Emilson är även styrelseordförande i bolaget.

Transparens: Bo Mattsson äger även aktier i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER