Sök

Efter Backing Minds investering – nu gör Dynamic code succé på Pepins

Dynamic Code

Susanne Najafi och Sara Wimmercranz på Backing minds, Pepins vd Julia Reuszner och Anne Kihlgren, vd och grundare Dynamic Code. Foto: Press och Breakit.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

39 minuter tog det – sedan var Dynamic Codes nyemission på 10 miljoner kronor fulltecknad på Pepins.
"Nu ser vi fram emot att jobba med flera hundra nya delägare", säger grundaren Anne Kihlgren.Breakit rapporterade tidigare under tisdagen om att DNA-analysbolaget Dynamic Code fått in 10 miljoner kronor från Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backing Minds. 

Linköpingsbolaget Dynamic Code har utvecklat egna tester som ska låta dig kolla en rad olika sjukdomar genom att skicka ett enkelt DNA-prov med vanlig post, exempelvis könssjukdomar, laktos- och glutenintolerans och halsfluss. 

Nu har man genomfört en investeringskampanj på crowdfundingplattformen Pepins där man planerade att ta in  8–10 miljoner kronor till en värdering på ungefär 60 miljoner kronor. 

Under onsdagskvällen fulltecknades emissionen på mindre än 40 minuter, enligt Pepins som uppger att det rör sig om 280 investeringar.

"Att det skulle gå så snabbt trodde jag inte, men det är verkligen jättekul", säger Anne Kihlgren som är grundare och vd på Dynamic Code. 

"Det vill jag gärna tolka som att Dynamic Code berör och det visar vilket intresse det finns för hälsa och att skapa möjligheter till bättre sjukvård. Nu ser vi fram emot att jobba med flera hundra nya delägare via Pepinsplattformen",  säger Anne Kihlgren. 

Hon säger samtidigt att backningen från Backing minds var den sista pusselbiten som föll på plats under våren. 

Tjänsten är ihopkopplad med apotek och digitala vårdgivare som Kry och Min Doktor.

Julia Reuszner, vd på Pepins, säger till Breakit:

"Vi är glada över det stora intresset för emissionen i Dynamic Code och är övertygade om att den kombination av delägarkraft från våra medlemmar och kunskap om digitala affärsmodeller som tillförs via Backing Minds kommer att vara till stor hjälp för bolagets fortsatta framgång".

Läs mer