Efter miljardförsäljningen av Minecraft – här är grundarens nya gig

Welcome App
Efter miljardförsäljningen av Minecraft – här är grundarens nya gig

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Mojangs medgrundare och vd Carl Manneh kliver in i styrelsen för Welcome App, kan Breakit berätta.

2014 sålde grundarna Markus “Notch” Persson, Carl Manneh och Jakob Porsér sitt spelbolag Mojang till Microsoft för 18 miljarder kronor. Frontfiguren “Notch”, som ägde 70 procent av bolaget, blev i samband med affären en av Sveriges rikaste människor. Även Carl Manneh och Jakob Porsér blev miljardärer.

Nu står det klart att Carl Manneh, som var vd för Mojang, hoppat på sitt första formella uppdrag sedan miljardförsäljningen. Han kliver nu in i styrelsen för Welcome App, som är en app som vill göra det enkelt för nyanlända att komma i kontakt med människor i sitt nya land.

“Det känns roligt och aktuellt att engagera sig i denna fråga, på ett högst relevant sätt. Jag har tidigare byggt produkt och community och hoppas kunna bidra med det bland annat, för att se Welcome’s vision bli verklighet. Dessutom fastnade jag för grundarnas driv och Welcome’s potential i stort”, säger Carl Manneh.

Carl Manneh kom i kontakt med grundarna Emma Rosman, Tobias Rosman och Kim Wijk i samband med en workshop på hubben Norrsken.

“Vi är väldigt glada över att ha fått med Carl i styrelsen. Han har otrolig kompetens inom både produkt och att engagera ett community - komponenter som är grundpelare i Welcome App. Vi har redan märkt av värdet det adderar, guld värt”, säger Emma Rosman, vd och medgrundare av Welcome App.

Bolaget, som startades 2015, meddelar nu att bolaget framöver kommer att bredda sin app.

“Tidigare har vi gjort det enklare för privatpersoner att mötas genom vår plattform, nu vill vi hjälpa nyanlända att komma i kontakt med fler delar av samhället. Närmast handlar det om att koordinera och samordna civilsamhällets insatser inom integration. Det görs otroligt mycket idag, men alla gör det på sin ände. För att nå resultat vill vi hjälpa andra initiativ och organisationer att effektiviseras och digitaliseras”, säger Emma Rosman.

Welcome är finansierade av Norrsken Foundation samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Teamet består av fem personer som arbetar heltid.

Läs fler artiklar
LÄS MER