Lunar Way tar in 45 miljoner kronor: "Vi kommer att fortsätta vår expansion"

Lunar Way Privatekonomi
Lunar Way tar in 45 miljoner kronor: "Vi kommer att fortsätta vår expansion"

Lunar Ways vd Ken Villum Klausen och styrelsemedlemmen Tuva Palm. Foto: Lunar Way/Nordnet

Towe Boström

Reporter

Den danska spar-appen Lunar Way, som är en konkurrent till svenska appen Dreams, får in 45 miljoner kronor i riskkapital.

Danska Lunar Way erbjuder en helt mobil banktjänst som riktar sig mot en yngre målgrupp. Genom appen skaffar användarna ett bankkonto och kreditkort, för att sedan använda appen för att ha koll på hur pengarna spenderas. I likhet med svenska sparappen Dreams kan du dessutom sätta upp egna sparmål. 

I slutet av förra året rapporterade Breakit att Lunar Way plockade in 40 miljoner kronor i riskkapital – och nu ramlar det in ytterligare kapital. 

Den här gången tar bolaget in 4,7 miljoner euro, motsvarande 45 miljoner svenska kronor. Finansieringsrundan leddes av SEED capital och Nykredit, samt lockade en rad nya affärsänglar.

I samband med nyemissionen står det även klart att styrelsen får in ett nytt namn i Gary Bramall, marknadschef på Mytaxi. I bolagets styrelse sitter sedan tidigare bland annat den svenska techprofilen Tuva Palm, som till vardags är teknikchef på Nordnet. 

LÄS MER:  Lappen på KTH förändrade hennes liv – Tuva Palm om varför hon alltid måste vara bäst

Investeringarna kommer i samband med att Lunar Way planerar att släppa sin nyaste uppdatering, som innefattar den nya funktionen "Fund Me" där användaren kan dela sparmål med familj och vänner och starta gemensamt sparande. 

Lunar Ways vd Ken Villum Klausen säger att man nu fortsätter att släppa uppdateringar som låter användarna sköta ekonomin genom sin mobila värld. 

"Vi kommer nu att fortsätta vår expansion genom och bortom Norden", säger Ken Villum Klausen.

Läs fler artiklar
LÄS MER