Vill ge dig pengar när ditt flyg är sent – nu investerar Avito-grundarna

TRS Travelright ServicesFlyg

Filip Engelbert och Jonas Norlander.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Konsumenträttföretagen TRS Travelright Services och Försenad.se går samman.
I samband med det går Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Norlander in som delägare.

Konsumenträttföretagen TRS Travelright och Försenad.se går samman, det framgår av ett pressmeddelande. 

Som namnen antyder arbetar aktörerna med att hjälpa flygpassagerare att få ersättning, i enligt med EU:s regler vid flygproblem. 

I samband med det går även entreprenörerna Filip Engelbert och Jonas Norlander in som delägare. Duon står bakom den ryska "Blocket-kopian" Avito. 2015 sålde de två entreprenörerna aktier för 1,4 miljarder kronor i bolaget, och sedan dess har duon investerat i ett stort antal startups.

LÄS MER: E-handelsstartup får in 5 miljoner från Avito-grundarna 

Jonas Norlander konstaterar att TRS Travelright och Försenad.se löser problem som nästan alla känner igen. 

"Vi är övertygade om att teamen på TRS och Försenad.se tillsammans kommer att utveckla det här till en ledande konsumentserviceprodukt i Europa", säger Jonas Nordlander. 

Trots att passagerare kan få mellan 250-600 euro vid föresningar, inställda flyg eller nekad boarding är det få som begär eller får igenom ersättningen. Orsaken ska vara för att processen är dyr och krånglig att driva på egen hand. 

Genom sammanslagningen uppges bolaget få en större legal kraft i Sverige och Europa.

"Tillsammans med Försenad.se kommer vi att kunna erbjuda ännu bättre service och nå ut till många fler som har pengar att hämta med vår hjälp", säger Henrik Schröder, VD för TRS Travelright och Försenad.se.

Hur mycket duon investerar framgår inte, men enligt Di Digital ska det röra sig om en investering på närmare 10 miljoner kronor.

Läs mer