8 av 10 har förlorat pengar på sina Fingerprint-investeringar

Breakit - 8 av 10 har förlorat pengar på sina Fingerprint-investeringar

Towe Boström

Reporter

I snitt har Fingerprint-investerarna förlorat drygt 84.000 kronor på sina aktier, skriver Di.

Det blev dystra siffror för Fingerprint Cards som under torsdagen redovisadeett sämre resultat än väntat under det första kvartalet 2017 jämfört med samma period innan. 

Många investerare har de senaste åren tjänat stora summor pengar på börsraketen Fingerprints aktie – men långt ifrån alla. Det har stormat rejält kring Fingerprint som vinstvarnade i mitten av mars, drog tillbaka prognosen för 2017 och skrotade utdelningsförslaget.

Besked som fått bolaget att störtdyka på börsen. 

Nu har Dagens industri tittar närmare på hur det gått för Fingerprints aktieägare, och konstaterar att de i genomsnitt hittills förlorat 84 000 kronor på sina aktier. 

Enligt Di har mer än 8 av 10 aktieägare förlorat pengar på sina Fingerprint-investeringar. Sett till Avanzas siffror är det bara dem som köpte aktier innan slutet av juni 2015 som gått plus, det rör sig om ungefär 13 000 personer.

Fingerprint har rasat 64 procent på ett år och aktien handlas vid torsdagens börsöppning för kring 33 kronor. 

Som Breakit rapporterat uppgick omsättningen till 685,9 miljoner kronor (1 491,2), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 675. Rörelseresultat landade i sin tur på 70,8 miljoner kronor (589,1), med en rörelsemarginal på 10 procent.  

Läs fler artiklar
LÄS MER