Familjen Kamprad investerar i resesajt för rörelsehindrade

Handiscover
Familjen Kamprad investerar i resesajt för rörelsehindrade

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Handiscover är en tjänst som förmedlar semesterboenden för människor med begränsad rörlighet. Nu investerar Familjen Kamprads stiftelse Entreprenörinvest i bolaget.

Handiscover lanserades 2015 av Sebastien Archambeaud från Båstad. Han hade själv upplevt hur svårt det kunde vara att resa tillsammans med sin son som har en muskelsjukdom - och saknade en reseportalen för personer med rörelsehinder.

Sedan tidigare har bland annat affärsängeln Dušan Stojanović investerat i bolaget.

Nu står det klart att Handiscover fyller på sin kassa med 6 miljoner kronor och inleder en Europa-expansion. Pengarna kommer bland annat från Entreprenörinvest Sverige, som ägs av Familjen Kamprads stiftelse.

“Vi ser att resemarknaden växer snabbt och att alla vill resa, även människor med begränsad rörlighet. Handiscover är inte bara en sympatisk tjänst, vi tror också att det är en väldigt bra affärsidé. Dessutom är personerna bakom bolaget dedikerade och har mycket relevant erfarenhet”, säger Eva Nyvaller, vd på Entreprenörinvest.

Handiscover kallar sig själva idag för “världens största bokningssajt för anpassade semesterboenden”. De förmedlar i dag mer än 4000 boenden i 37 länder.

“Vi är glada och stolta att ha fått in en så erfaren, långsiktig och entreprenörsdriven investerare. Under 2016 har vi kunnat bevisa vår relevans för vår målgrupp och förberett för skalning i Europa. Med denna runda kan vi nu genomföra det och bygga vidare på vårt internationella team”, säger Sebastien Archambeaud, VD och grundare Handiscover.

Även tidigare investerare deltar i finansieringsrundan.

Familjen Kamprads stiftelse har bildats på initiativ av familjen Kamprad och genom donationer från Ingvar Kamprad, Inter IKEA Group och Ikano.

Läs fler artiklar
LÄS MER