Qliro säljer sin shoppingklubb Members – Campadre tar över

Finwire / Breakit

Renodlingen av e-handelskoncernen fortsätter.

E-handelsbolaget Qliros affärsområde Nelly har enligt ett pressmeddelande beslutat att driva shoppingklubbsförsäljning i de nordiska länderna genom ett samarbete med Campadre Scandinavia. Campadre blir också samarbetspartner till Qliro Financial Services avseende betallösningar i Norden.

Som en del i överenskommelsen säljs tillgångarna i shoppingklubben Members.com till Campadre för en initial köpeskilling om cirka 10 miljoner kronor plus en villkorad uppskjuten tilläggsköpeskilling om upp till 4,2 miljoner kronor.

"Genom detta samarbete kan vi erbjuda en nordisk shoppingklubbskanal till våra e-handelsbolag. Efter försäljning av Members.com kan vårt affärsområde Fashion fullt ut fokusera på Nelly.com och NLY MAN. Vi välkomnar också att Campadre börjar använda Qliro Financial Services för betalningar, säger Marcus Lindqvist", vd och koncernchef för Qliro Group, i pressmeddelandet. 

Campadre bedöms ta över tillgångarna i Members.com under sommaren. För Qliro Group förväntas försäljningen ge upphov till en positiv initial resultateffekt om cirka 5 till 7 miljoner kronor. Utöver den direkta påverkan av transaktionen bedöms försäljningen av Members.com ha begränsad finansiell påverkan på Qliro Group.

Läs fler artiklar
LÄS MER