MTG utökar ägandet i spelstudion InnoGames

Breakit - MTG utökar ägandet i spelstudion InnoGames

Finwire / Breakit

Mediakoncernen MTG har enligt ett pressmeddelande ökat sitt ägande i InnoGames, en spelutvecklare för browser och mobil, till 51 procent.

MTG har investerat 82,6 miljoner euro i de tillkommande aktierna, baserat på samma värdering om 260 miljoner euro för 100 procent av bolaget som den ursprungliga investeringen. InnoGames konsolideras fullt ut i MTG:s rapportering med effekt från 1 maj. 

Mediakoncernen meddelade sin första investering på 21 procent i Hamburg-baserade InnoGames i oktober 2016. InnoGames uppges ha genererat en genomsnittlig årlig omsättningstillväxt på över 20 procent under de senaste tre åren, och en tillväxt på 25 procent under 2016 till 130 miljoner euro.

MTG kommer att rapportera årliga avskrivningar på ungefär 8 miljoner euro relaterade till InnoGames förvärvsvärde, vilket kommer att inkluderas i rörelseresultatet för MTG-segmentet. Konsolideringen resulterar i en preliminär icke-kassapåverkande kostnad om 2,6 miljoner euro och kommer att rapporteras som jämförelsestörande poster i MTGs resultat för andra kvartalet. Kostnaden hänförs huvudsakligen till kapitaliserade transaktionskostnader.

"Intäkterna för den globala spelindustrin förväntas nå 113 miljarder dollar under 2018 och mobila och PC-baserade spel står för 45 procent av detta och är det snabbast växande segmentet. InnoGames är ett fantastiskt bolag med fantastiska produkter som redan levererar långt över förväntningarna vid vår ursprungliga investering. Vi har lärt känna det duktiga InnoGames-teamet väldigt väl under de sista sex månaderna och är imponerade över deras strategi, kultur, prestationer och styrning av bolaget", kommenterar MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER