Lendo-grundaren Dennis Ahlsén lanserar mobilbanken Bynk

Bynk Lånetjänst
Lendo-grundaren Dennis Ahlsén lanserar mobilbanken Bynk

Från vänster, Jonas Hultin, Mathias Johansson, Dennis Ahlsén, alla medgrundare till Bynk.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Bynk är en ny mobilbank, backad av Schibsted, som ska pressa svenskarnas räntor. "Kunden ska ha makten över sitt eget lån", säger Dennis Ahlsen.

Breakit kunde i december avslöja att lånetjänsten Lendos tidigare vd och medgrundare Dennis Ahlsén har ett nytt projekt på gång: Bynk.

Då ville vare sig Dennis Ahlsén eller investerarna, Schibsted och LMK, berätta om bolagets planer.

Nu väljer dock gänget bakom Bynk att berätta mer om satsningen. Bynk, som lanseras på fredagen, är en bank i mobilen som ska ge kunderna möjlighet att sänka sin ränta flera gånger per år utan att behöva fylla i några papper. Det möjliggörs genom att bolaget kontinuerligt samlar in data om kundens ekonomiska förehavanden, och löpande bedömer kreditrisken med hjälp av digital teknik.

"Bynk är helt transparent mot kunderna med vilka faktorer som avgör den individuella räntenivån och ger konkreta förslag på vad kunden kan göra för att själv förbättra sina lånevillkor. Kunder kommer erbjudas fyra betalfria månader per år och kan själv styra över när dessa ska utnyttjas. Man kommer även kunna höja eller sänka sin månadskostnad. Kunden ska ha makten över sitt eget lån", säger Dennis Ahlsén.

Kommer ni att konkurrera med Schibsted-bolag som Lendo och Compricer?
"Nej, det är andra traditionella banker och långivare som vi kommer konkurrera med. Över tid kommer vi säkert samarbeta med Lendo och Compricer", säger Dennis Ahlsén.

Bynks första produkt som lanseras i Sverige är ett privatlån med räntor från 3,95 procent. Utöver Dennis Ahlsén finns Jonas Hultin och Mathias Johansson med i Bynks grundarteam.

"Vi har jobbat ihop med grundarna av Bynk i många år när vi byggde Lendo tillsammans. Vi ser fram emot att göra en ny, fantastisk resa de kommande åren. Kombinationen av erfarenhet från avancerad teknikutveckling och konsumentnytta på en väldigt reglerad marknad är både unik och värdefull", säger Richard Sandenskog, investeringsansvarig på Schibsted Growth.

Läs fler artiklar
LÄS MER