Fredrik Wester investerar i Epidemic Sound – värderas till 400 miljoner

Epidemic Sound
Fredrik Wester investerar i Epidemic Sound – värderas till 400 miljoner

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Spelmiljardären Fredrik Wester kliver in med 10 miljoner kronor i musik-techbolaget Epidemic Sound.

Investeringen görs via Fredrik Westers nystartade investmentbolag Kichi Invest.

“Vi växer för fullt. Samtidigt som vi erbjuder musik till stora Hollywood-produktioner och traditionella produktionsbolag, växer vi enormt på video online,  i synnerhet på Youtube. För närvarande har vi hundratusentals användare på YouTube. Siktet är inställt på att bli världsdominerande på att leverera musik till all video online och vi har alla förutsättningar för att lyckas. Fredriks kompetens är precis vad vi behöver för att förbereda oss inför de planer vi har för 2017 och framåt”, säger Oscar Höglund, vd och medgrundare på Epidemic Sound. 

Värderingen innebär en fördubbling jämfört med 2014, då bolaget värderades till 200 miljoner kronor.

Epidemic Sounds affärsidé är att köpa in och producera musik och ljudklipp, som de sedan distribuerar via sin digitala plattform till tusentals sajter, produktionsbolag och butiker världen över. Genom att själva äga rättigheterna fullt ut behöver användarna av musiken inte betala några avgifter till rättighetsorganisationer som exempelvis STIM.

I samband med investeringen från Kichi Invest kommer Fredrik Wester att ingå i Epidemic Sounds styrelse. 

"Jag har följt Epidemic Sound under en långt tid och vi ser fram emot att vara med i nästa tillväxtfas”, säger Fredrik Wester.  

Epidemic Sound har cirka 80 anställda, ett hundratal frilanskompositörer och kontor i New York, Amsterdam, Madrid, Hamburg och Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER