Fintech-tvillingar samlar makthavare i Davos – flyger ner svensk startup till Swedish Lunch

Breakit - Fintech-tvillingar samlar makthavare i Davos – flyger ner svensk startup till Swedish Lunch

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

En namnkunnig jury ska utse en startup som får pitcha inför makthavarna i Davos.

Minglet “Swedish Lunch” grundades av tvillingbröderna Marcus och Alexander Widegren, som till vardags driver fintechbolaget Lånbyte. Syftet med lunchmötet, som gått av stapeln i samband med World Economic Forum-veckan i Davos sedan 2015, är att “främja svenska värderingar”.

Eventet har genom åren gästats av en rad namnkunniga ledare och profiler. 

Nu står det klart att bröderna, i samarbete med Stockholms Handelskammare, ska införa extra startupfokus i samband med nästa års lunch. Arrangörerna kommer exempelvis att flyga ner en svensk startup som får pitcha inför makthavarna på lunchen. 

“Syftet med tävlingen är att sålla fram ett ungt bolag som har en global vision och låta detta bolag presentera inför världsledare under Svenska Lunchen i Davos”, skriver arrangörerna.

Tävlingsbidragen kommer att sållas av en jury bestående av värdarna Marcus och Alexander Widegren, astronauten Christer Fuglesang, Truecaller-grundaren Nami Zarringhalam och Maria Rankka på Stockholms Handelskammare. 

“Vi ser fram emot att vara med och bidra till att dessa unga bolag får en chans att påverka sitt eget öde. Tillsammans med Stockholms Handelskammare kan visa världen att Stockholmsregionen verkligen ligger i den globala framkanten av innovation”, säger Marcus Widegren.

Vinnaren annonseras i Stockholms Handelskammares lokaler den 13:e oktober. 

Läs fler artiklar
LÄS MER