Digitala redovisningsbyrån Bokoredo får nytt kapital från Altor-toppar

Bokoredo Bokföring
Digitala redovisningsbyrån Bokoredo får nytt kapital från Altor-toppar

Från vänster: Grundarna Peder Albert, Marcus Waering och Linn Waering. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Bokoredo fyller krigskassan med 6 miljoner kronor.
“Vi ska fortsätta trycka på gasen”, säger Peder Albert, vd på Bokoredo.

Bokoredo är en av flera startups som har riktat in sig på redovisning och bokföring. Till skillnad från exempelvis de mer kapitalstarka Wint och Dooer, som båda tagit in tiotals miljoner i kapital, har Bokoredo valt att inte bygga något komplett redovisningssystem. Bokoredo ligger istället närmare en traditionell redovisningsbyrå – men är helt digitala.

“Vi står mellan systemleverantörerna och traditionella byråer. Vi kan bygga skal för en snygg frontend och vara drivande i digitaliseringen hos våra kunder”, säger Peder Alberg, vd och medgrundare av Bokoredo.

Under de senaste 12 månaderna har bolaget omsatt ungefär 15 miljoner kronor, med nollresultat. De kommande 12 månaderna räknar bolaget med att dubbla omsättningen. Totalt har bolaget över 100 personer som jobbar med byrån.

Bolaget har lyckats sänka personalkostnaderna genom att flytta mycket av verksamheten till Indien.

“Vi har ett eget kontor där nere med redovisningsassistenter men alla kundansvariga sitter i Sverige. Vi har ungefär 80 personer i Indien och 22 i Sverige. Vi tränar upp personalen i Indien i svensk bokföring och allt kontrolleras av de ansvariga i Sverige. Kunderna märker inte av det”, säger Peder Albert.

För drygt ett år sedan fick bolaget in några riktiga tungviktare från riskkapitalbranschen som delägare. Tre av topparna på riskkapitalbolaget Altor, Klas Johansson, Johan Blomquist och Jens Browaldh, gick in med 4 miljoner kronor privat i Bokoredo. Pengarna användes bland annat för att sätta upp kontoret i Indien. 

Nu investerar ägarna ytterligare 3 miljoner kronor samtidigt som Bokoredo fyller på med 3 miljoner i lån.

Totalt finansieras alltså bolaget upp med 6 miljoner kronor.

“Vi ska fortsätta trycka på gasen. Med den omsättning vi har nu är vi redan bland den sista procentenheten av de största spelarna i branschen. Vi vill fortsätta växa i SME-segmentet (små och mellanstora företag reds. anm.) primärt men vi har nu även kapacitet att konkurrera om större uppdrag”, säger Peder Albert.

Det mesta av pengarna kommer gå till att rekrytera senior personal i Sverige.

Partnerna vill inte avslöja vad Bokoredo värderas till i investeringsrundan. Senast Bokoredo gjorde en nyemission värderades bolaget till drygt 30 miljoner kronor.

“Det jag kan säga är att värderingen har ökat mycket”, säger Peter Albert.

Läs fler artiklar
LÄS MER