Breakit - Startade e-handelssuccén Bemz – nu lämnar Lesley Pennington vd-posten
Lesley Pennington, grundare och avgående vd på Bemz. Foto: Press.

Startade e-handelssuccén Bemz – nu lämnar Lesley Pennington vd-posten

Jonas de Lange
Jonas de Lange
21 apr 2017, kl 15:57

Lekmer-grundaren Niklas Jarl axlar vd-rollen på Bemz när grundaren Lesley Pennington kliver av.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
21 apr 2017, kl 15:57

Lesley Pennington har byggt en lite annorlunda e-handelsaffär. Istället för att sälja egna möbler, som exempelvis Furniturebox och Royal Design, har hennes bolag – Bemz – riktat in sig på att sälja överdrag till Ikea-möbler.

2015 omsatte bolaget närmare 60 miljoner kronor och gjorde en förlust på 3 miljoner kronor. Samma år fick man in riskkapitalbolaget Verdane som delägare, genom en nyemission på 25 miljoner kronor.

Efter 13 år som vd kliver nu grundaren av. Hon blir istället arbetande vice styrelseordförande och ska jobba med utveckling och varumärkesstrategi.

“För två år sedan startade vi en tillväxtresa på Bemz när Verdane Capital klev in som delägare. Det blir nu ett naturligt steg i företagets utveckling att vi anställer Niklas Jarl som vd”, säger Lesley Pennington, i ett pressmeddelande.

Niklas Jarl har tidigare grundat leksaksbutiken Lekmer där han har haft en rad olika befattningar.

“Jag har följt Bemz under många år och är imponerad av vad Lesley och hennes team har åstadkommit tillsammans. Kombinationen av skandinavisk design och global e-handel är något jag passioneras av. Jag känner mig glad och förväntansfull över att bli en del av teamet som ska ta Bemz in i framtiden”, säger Niklas Jarl.

Lesley Pennington är långt ifrån den enda grundaren som valt att lämna vd-rollen. Missa inte Breakits guide "5 tecken på att det är dags att ge dig själv sparken".

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel