Hon tar själv klubban – och lyfter in Acne-grundare i styrelsen

Breakit - Hon tar själv klubban – och lyfter in Acne-grundare i styrelsen

Fredrika Gullfot.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Fredrika Gullfot: Vi satsar på en offensiv laguppställning.

Det noterade foodtech-bolaget Simris Alg möblerar om en del i toppen. Sedan tidigare är det känt att grundaren Fredrika Gullfot hoppar av vd-posten och istället går in som styrelseordförande i bolaget. Ny vd sedan förra veckan är Jonas Regnér. Sent på torsdagskvällen kom valberedningens formella förslag till ny styrelse där Fredrika Gullfot blir ordförande.

Men i förslaget framgår också att reklamprofilen Adam Springfeldt går in i styrelsen. Adam Springfeldt var en av grundarna till reklambyrådelen av Acne och har också varit med att dra igång skjortmärket Schnayderman’s och sociala spel-appen Copabet.

“Den senaste tiden har vi förstärkt bolagsledningen med oerhört kompetenta och erfarna personer,” säger Fredrika Gullfot i en kommentar och fortsätter:

“Vi har därför satsat på en offensiv laguppställning i vårt förslag till styrelse, för att tydligt fokusera på business. Jag är särskilt glad att välkomna Adam Springfeldt som ny ledamot eftersom vi ser vårt varumärke som en av våra viktigaste strategiska tillgångar. Adam har en oerhört imponerande erfarenhet men också starkt visionär ådra när det gäller varumärkesbyggande och kommunikation”.

Läs fler artiklar
LÄS MER