Eric Saades dejtingapp 7heaven har lagt ner – men grundarna ger sig inte

Breakit - Eric Saades dejtingapp 7heaven har lagt ner – men grundarna ger sig inte

Foto: Janerik Henriksson / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Appen lanserades med pompa och ståt 2015. Men sångaren Eric Saades första intåg i startupvärlden blev ingen hit.

Det var i juli 2015, mitt i högsommarens nyhetstorka, som Breakit först kunde berätta att sångaren Eric Saade gått in som delägare i dejtingappen 7heaven.

Appen påminde om Tinder, men med skillnaden att det bara gick att visa bilder som var max sex timmar gamla. Detta för att minska osäkerheten kring hur de potentiella dejterna egentligen ser ut.

Eric Saade kom in i bolaget för att hjälpa till med marknadsföring, genom att sprida ordet om appen till sina fans.

Nu kan dock Breakit berätta att 7heaven har lagts ner – faktiskt för mer än ett år sedan.

“Det flög inte. Vi konstaterade att det är ett väldigt tufft segment att slå sig in på, och att man behöver ha väldigt stora resurser. Därför lades appen ner”, säger grundaren Stefan Bergström.

Lärdomarna från 7heaven ledde dock till ett nytt projekt. Stefan Bergström och de andra ägarna i bolaget 7h Dev, som stod bakom dejtingappen, gick efter nedläggningen in som delägare i det nya företaget Sevn, vars sociala tjänst kopplar ihop människor som är på samma event. Också en typ av dejting alltså, men med nya affärspartners i stället för kärleksrelationer.

“Dejtingappen lades ner och bolaget 7h dev investerade i Sevn i stället. Jag har själv också investerat direkt i Sevn”, säger Stefan Bergström.

Breakit har tidigare rapporterat om Sevn, när bolaget tog in riskkapital från Wellstreet i november.

"Vi vill erbjuda ett verktyg som fångar upp alla möten du annars kanske skulle missat”, sa Jessica Jonson, vd på Sevn, till Breakit då.

Eric Saade finns kvar som delägare i 7h Dev, och är därmed indirekt också en av ägarna i Sevn, men är i dagsläget inte aktiv i något av bolagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER