Jesper Wigardt lämnar Klarna – blir kommunikationschef på Northvolt

Klarna Northvolt
Jesper Wigardt lämnar Klarna – blir kommunikationschef på Northvolt

Jesper Wigardt, avgående kommunikationschef på Klarna. Foto: press

Jonas de Lange

Reporter

Klarnas kommunikationsansvarige Jesper Wigardt lämnar betaljätten och ansluter sig till Tesla-veteranen Peter Carlssons batteriprojekt Northvolt.

Northvolt är ett av Sveriges hetaste techbolag just nu. Ambitionen är att bygga Europas största batterifabrik med en prislapp på 40 miljarder kronor. Redan på idéstadiet har bolaget lockat till sig 120 miljoner kronor i finansiering.

I veckan kunde Breakit avslöja att bolaget värderades till 200 miljoner kronor när industrijättarna Vattenfall och Stena investerade i bolaget.

Nu visar det sig att bolaget värvat en kommunikationschef. Det handlar om Klarnas presschef Jesper Wigardt.

“Jag tror mycket på den grundläggande idén bakom Northvolt – att batterier kommer att spela en central roll i övergången till ett fossilfritt samhälle, och att efterfrågan på batterier kommer att vara enorm under de kommande åren. Det ska bli oerhört roligt och motiverande att få vara en del av projektet”, skriver Jesper Wigardt i ett sms till Breakit.

Han har varit på Klarna i ungefär 1,5 år och tog över som tillförordnad kommunikationschef i september förra året. Det var efter att Erik Engellau-Nilsson hoppat av chefsposten för att bli vd på startupstiftelsen Norrsken.

“Det är såklart vemodigt att lämna Klarna där jag har trivts oerhört bra. Men sett ur ett större perspektiv, inte minst med tanke på vikten av klimatfrågan, är möjligheten att få vara med och bygga upp Europas största batterifabrik helt enkelt för intressant för att tacka nej till. Tiden på Klarna har varit väldigt lärorik för mig och jag kommer fortsätta att vara en stor Klarna-supporter. Det ska bli spännande att följa den fortsatta resan från sidlinjen", skriver Jesper Wigardt.

Breakit har den senaste tiden kunnat rapportera om ett stort antal avhopp från den svenska betaljätten.

Läs fler artiklar
LÄS MER