Schoolido får in IST som delägare: "En bra industriell partner"

Schoolido IST
Schoolido får in IST som delägare: "En bra industriell partner"

Hanna Harge, grundare på Schoolido och Jenny Ann Ax:son Johnson som tagit över som vd. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Det svenska techbolaget Schoolido vill göra det roligare att lära sig i skolan. Nu får företaget in en ny investerare.

Edtechsektorn i Sverige beskrivs ofta som en framtidssektor och en av startup-aktörerna som ligger i framkant är Schoolido.

Bolaget har byggt en digital läroplattform för högstadiet där man i dagsläget har 12 fullständiga skolämnen tillgängliga. Bolaget säljer prenumerationer dels till skolor men också till privatpersoner. Idag har bolaget 36.000 registrerade användare av sin tjänst.

Nu gör bolaget en nyemission och passar då på att ta in IT-bolaget IST som delägare.

“IST är en bra industriell partner för oss när vi ska expandera och växa på den internationella marknaden. De är gamla i gamet och har lång bra erfarenhet”, säger Oskar Schröder, medgrundare av Schoolido, till Breakit.

IST levererar tekniska lösningar för skolor och kommuner. Idag finns bolaget i Sverige, Norge och Danmark och omsätter 350 miljoner kronor.

Hur stor investeringen är vill inte parterna kommentera men klart är att den görs i form av en nyemission där även vissa befintliga ägare deltar.

IST är inte Schoolidos första delägare i branschen. I somras fick edtechstartupen in den börsnoterade friskolekoncernen Academedia som delägare. Då tog bolaget in 8 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER