Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter avtalet med Universal – Spotify-aktien rusar med 50 procent

Artikel bild
Daniel Ek. Foto: TT

Stort intresse för Spotify-aktien i den inofficiella handeln.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

I tisdags förra veckan läckte uppgifter ut att Spotify kommit överens om ett långsiktigt avtal med musikjätten Universal. Spotify-chefen Daniel Ek bekräftade uppgifterna några timmar senare:

“Det här partnerskapet bygger på en gemensam kärlek till musiken, värdeskapande för artister och att leverera för fansen”, sade han i en kommentar.

Avtalet har beskrivit som avgörande för att Spotify ska kunna genomföra sin länge emotsedda börsnotering och Wall Street Journal rapporterade senare i veckan att en listning kan ske redan i höst.

I det tysta har samtidigt värdet på Spotify-aktien rusat i höjden. Spotify har många hundra aktieägare och den inofficiella handeln i aktien har varit omfattande i flera år. Bland annat mäklar investmentbanken GP Bullhound ihop affärer mellan köpare och säljare.

Den aktuella kursen för Spotify-aktien noteras ingenstans officiellt men Breakit har flera källor med insyn i handeln. På kort tid har kursen i Spotify gått från runt 1800 dollar till närmare 2700 dollar under förhållandevis livlig handel. Uppgången på runt 50 procent förklaras av en av Breakits källor med Universal-avtalet:

“Jag bedömer att det är avtalet som är orsaken. Det ger lägre risk och högre lönsamhet för Spotify. Snart följer också de andra jättarna Sony och Warner efter. Allt detta ökar sannolikheten för en snar notering”.

En annan faktor som sannolikt ökat intresset för Spotify-aktien är att Snapchat-aktien trots en extremt hög värdering fortfarande handlas till nästan 20 procent över priset bolaget noterades till för drygt en månad.

Läs mer