Plejd vill göra dina lampor smarta – tar in 22 miljoner

Plejd vill göra dina lampor smarta – tar in 22 miljoner

Finwire / Breakit

Det Aktietorget-noterade internet of things-bolaget Plejd fyller kassan med 22,3 miljoner kronor.

Plejd har skapat ett system som ska göra att du kan kontrollera belysningen hemma genom mobilen. Istället för att kräva särskilda smarta glödlampor som till exempel Philips Hue, bygger Plejd in en bluetoothlösning i husets strömbrytare.

Nu står det klart att Plejds företrädesemission om cirka 17 miljoner kronor tecknades enligt ett pressmeddelande till cirka 37,3 miljoner kronor inklusive teckningsförbindelser. Det motsvarar en teckningsgrad på cirka 220 procent. 

Bolaget tillförs från den cirka 15,8 miljoner kronor efter avdrag för emissionskostnader om cirka 1,2 miljoner kronor.

I anslutning till företrädesemissionen genomfördes en riktad emission om 435 000 aktier, motsvarande cirka 6,5 miljoner kronor. Genom både företrädesemission och den riktade emissionen tillförs bolaget totalt cirka 22,3 miljoner kronor efter emissionskostnader.

"Det är väldigt glädjande att emissionen övertecknades och att så många tror på oss. Med hjälp av kapitalet som emissionerna inbringar står vi väl rustade att hålla ett fortsatt högt tempo med flera planerade produktlanseringar och andra aktiviteter under 2017. Vi upplever att vi har en god möjlighet att inom de närmaste åren etablera en ledande position inom smart belysning i Norden", kommenterar vd Babak Esfahani i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER