Spotify sörjer i dag – flaggar på halv stång för Chris Bevington

Breakit -  Spotify sörjer i dag – flaggar på halv stång för Chris Bevington

Utanför Spotifys huvudkontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm flaggade bolaget på halv stång under måndagsmorgonen. Foto: Erik Wisterberg samt FCO via AP.

Erik Wisterberg

Reporter

Två små barn har förlorat sin far. Spotify har förlorat en älskad medarbetare.
I dag möts Chris Bevingtons kollegor av en svart flagga på halv stång.

Måndag morgon. Himmelen ovanför Spotifys huvudkontor på Birger Jarlsgatan är grå. Luften kall. 

På gatan återvänder stockholmarna i den mån de kan till sina vanliga liv. En pappa går till skolan med sina två döttrar. Cyklister susar förbi på cykelbanan utanför entrén till det svenska streamingbolagets huvudkontor. 

En efter en anländer Spotifys anställda till jobbet, precis som de gjort så många måndagar tidigare. Men den här måndagen är annorlunda. 

Spotifys medarbetare på Stockholmskontoret möts av en svart flagga med grön Spotifylogga, hissad på halv stång. Den vajar i vinden ovanför entrén. 

En av de fyra döda i fredagens misstänkta terrordåd, då en lastbil körde över fotgängare på Drottninggatan i Stockholm, var Spotifychefen Chris Bevington.

Han kom ursprungligen från Storbritannien, men kom till Sverige 2008 enligt uppgifter ur den svenska folkbokföringen. 2010 fick Chris Bevington en son tillsammans med den svenska som senare skulle bli hans fru. 2012 fick paret sitt andra barn, också en son. De gifte sig i juni samma år. 

"Det är med chock och ett tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotify-team miste livet i fredagens sanslösa attack i Stockholm. Chris har varit en bandmedlem hos oss i över fem års tid. Han har haft stor påverkan på inte bara bolaget, utan på alla som hade privilegiet att få arbeta med honom”, skrev Daniel Ek, en av Spotifys två grundare på Facebook under söndagen. 

Chris Bevington jobbade, enligt sin Linkedin-profil, som chef för globala strategiska partnerskap på Spotify.

Breakit har under måndagsmorgonen, via Spotifys pressavdelning, ställt frågor kring vad bolaget gör för att hedra minnet av nu avlidne kollega, samt vilket stöd företaget erbjuder sina anställda i dag. 

Alison Bonny, kommunikationsdirektör för Spotify i Europa, säger dock att Spotify i nuläget inte lämnar några kommentarer förutom Daniel Eks Facebook-inlägg. 

Det var i fredags strax före klockan 15:00 som larmet kom om att en lastbil hade kört in i entrén till varuhuset Åhléns i centrala Stockholm. Det stod snart klart att lastbilen körts längs med gågatan Drottninggatan – och dödat och sårat ett flertal människor. 

Under söndagseftermiddagen bekräftade Chris Bevingtons familj att han var en av de totalt fyra som mist livet i attentatet, en misstänkt terroristattack. 

På sociala medier har många hedrat hans minne. 

Netflix vd Reed Hastings har skrivit en av de hittills drygt 500 kommentarer som strömmat in på Daniel Eks Facebookinlägg. 

Natalia Brzezinski, vd för techfestivalen Symposium, kallade det inträffade för en tragedi. 

Michelle Kadir, en av Spotifys tidiga anställda som nu jobbar för Sony Music, skrev detta korta meddelande på Twitter. 

Läs fler artiklar
LÄS MER