Superstjärnornas meditations-app värvar tung Spotify-chef

SpotifyHeadspace

Jessica Alba Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Spotify-chefen Robert Lamvik lämnar bolaget. Istället ska han nu arbeta med meditationsappen Headspace, som backas av superstjärnor som Jessica Alba och Jared Leto.

Robert Lamvik som är chef för Spotify Premium lämnar företaget för att satsa på meditationsappen Headspace, skriver Techcrunch.

Headspace har även rekryterat Dr. Megan Jones Bell som tidigare varit forskningschef på startupen Lantern, som verkar inom mental hälsa.

Robert Lamvik var premiumchef under fyra års tid där han utvecklade den streamade abonnemangstjänsten. På Headspace blir han nu tillväxtchef, med målet att göra appen till en ledande prenumerationstjänst i sitt segment.

Headspaces affärsmodell är att sälja prenumerationer på guidade meditationer, men har också precis som Spotify en gratistjänst. I Headspaces fall rör det sig om ett mindre utbud som då blir tillgängligt.

Headspace har hittills fått in 38,3 miljoner dollar i riskkapital, senast i september 2015 där de fick in huvuddelen av kapitalet, 30 miljoner dollar.

Några av investerarna som är kända till en bredare krets är bland annat skådespelarna Jessica Alba och Jared Leto, men även LinkedIn:s vd Jeff Weiner med flera.

Läs mer