Räddningen sinkas – Eniro tvingas skjuta fram avgörande stämma

Eniro
Räddningen sinkas – Eniro tvingas skjuta fram avgörande stämma

Björn Björnsson, styrelseordförande Eniro. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

“Allt går lite långsamt”, säger Eniros styrelseordförande Björn Björnsson.

Förra måndagen kom beskedet från sökbolaget Eniro att styrelsen träffat en uppgörelse med sina långivare som tillsammans lånat ut nästan 1,5 miljarder kronor. Men det fanns en hake – bankernas respektive kreditkommittér var först tvungna att godkänna överenskommelsen innan den kunde träda i kraft.

Enligt den ursprungliga kommunikationen från Eniro skulle besluten i bankernas respektive kreditkommittér komma “omkring den 5 april” men fortfarande har inte bankerna gett klartecken. På måndagsmorgonen gick Eniro ut och meddelade att bolagsstämman i Eniro flyttats fram till 7 juni. Orsaken är att kreditkommittérna inte gett besked.

“Beslutet från bankerna har dragit ut på tiden så då behöver vi skjuta fram tiden för stämman”, säger Eniros styrelseordförande Björn Björnsson.

I en intervju med Breakit förra veckan uppgav du att beslutet från bankerna bara var “formalia” – har du samma uppfattning nu?

“Min uppfattning har inte ändrats men allt går lite långsamt".

När ska ni få besked från bankerna?

“Den här veckan men jag kan inte säga exakt när. Alla har en mer eller mindre byråkratisk process”, säger Björn Björnsson.

Läs fler artiklar
LÄS MER