Daniel Ek om Spotify-kollegan som dog i attentatet: “Vila i frid, min vän”

Daniel Ek om Spotify-kollegan som dog i attentatet: “Vila i frid, min vän”

Foto: TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Daniel Ek kommenterar nu vännen och Spotify-kollegan Chris Bevingtons bortgång.
“Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket vi kommer att sakna honom”, skriver han på sin Facebook-sida.

På söndagen samlades tusentals i centrala Stockholm för att hedra offren till fredagens attentat. Attacken på Drottninggatan dödade fyra människor och skadade ytterligare 15 personer.

En av de som miste livet i attacken var Spotifys toppchef Chris Bevington, som ansvarade för musikbolagets globala strategiska partnerskap.

Nu kommenterar Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek den tragiska händelsen i ett långt inlägg på sin Facebook-sida.

“Det är med chock och ett tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotify-team miste livet i fredagens sanslösa attack i Stockholm”, skriver han och fortsätter:

“Chris har varit en bandmedlem hos oss i över fem års tid. Han har haft stor påverkan på inte bara bolaget, utan på alla som hade privilegiet att få arbeta med honom. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket vi kommer att sakna honom eller hur ledsna vi är över att ha förlorat honom på detta sätt.

I takt med att den här tragiska nyheten håller på att sjunka in så är vårt primära fokus just nu att stötta Chris familj och nära på alla sätt som vi bara kan.

Jag är, precis som alla ni andra, lika upprörd och ledsen över att något som det här kunde hända i Sverige. Det enda ljuset i det här tragiska ögonblicket är all den kärlek och det medlidande och solidaritet som alla har uppvisat. Det var precis den typen av person som Chris också var.

Vi kommer att sakna dig djupt, Chris. Vila i frid min vän.”

Chris Bevington blev 41 år gammal.

Läs fler artiklar
LÄS MER