Högt uppsatt Spotify-chef en av de döda i attentatet: “Vi är alla förtvivlade"

Attentatet på Drottninggatan
Högt uppsatt Spotify-chef en av de döda i attentatet: “Vi är alla förtvivlade"

Foto: TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Spotify-chefen Chris Bevington har identifierats som en av de döda i lastbilsattacken i Stockholm.

Attentatet i fredags dödade fyra människor och skadade ytterligare 15 personer.

Lastbilsattacken skedde på gågatan Drottninggatan, som ligger i cenrala Stockholm, inte långt ifrån flera stora svenska techbolags huvudkontor.

Nu står det klart att ett av offren i attacken var den brittiske Spotify-toppchefen Chris Bevington.

“Vi är alla förtvivlade över vår talangfulle och omtänksamme son Chris. Han var en underbar make, son, pappa, broder och nära vän till många”, säger pappan John Bevington i ett uttalande, rapporterar Expressen.

Enligt BBC bodde 41-årige Chris Bevington i Stockholm och arbetade på Spotify. Enligt Linkedin var han chef för globala strategiska partnerskap (“director of global strategic partnerships”).

Under söndagskvällen kommenterade även Daniel Ek, Spotifys grundare och vd, dödsfallet.

"Det är med chock och ett tungt hjärta som jag kan bekräfta att Chris Bevington från vårt Spotify-team miste livet i fredagens sanslösa attack i Stockholm", skriver han i ett Facebook-inlägg.

"Chris har varit en bandmedlem hos oss i över fem års tid. Han har haft stor påverkan på inte bara bolaget, utan på alla som hade privilegiet att få arbeta med honom."

Du kan läsa hela Daniel Eks kommentar här.

Under söndagen samlades tusentals människor på Sergels torg i Stockholm för att hedra offren. Där höll människor varandra i armkrok under en tyst minut, och flera talare betonade vikten av sammanhållning och ett öppet samhälle.

Under hela helgen har människor strömmat till Drottninggatan i Stockholm för att sätta blommor på stängsel och polisbilar.

En 39-årig man greps på fredagskvällen och har anhållits ”på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord”.

Läs fler artiklar
LÄS MER