Han startade en blogg om konkurshotet - blev räddningen

Han startade en blogg om konkurshotet - blev räddningen

Kenneth Hellem

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Kenneth Hellem startade sin blogg med inlägget "Bankrupt in 117 days". Nu har uppmärksamheten kring bloggen gett hans företag en ny kund som håller det vid liv - åtminstone året ut.

Då och då stöter man som techreporter på en riktig solskenshistoria. Det här är en sådan.

Startupen Seed Nordics grundare Kenneth Hellem, vars koncept går ut på att bolaget snabbtestar olika affärsidéer på sex veckor och sedan tar de bästa vidare, insåg den 10 maj att han befann sig i en rejäl knipa.

Om 117 dagar skulle pengarna vara slut och konkursen ett faktum. 

“Det var krisläge. Jag insåg att det skulle bli tomt på pengar innan slutet av sommaren. Jag tittade på allt möjligt, event, att hyra in ett säljteam och flera andra möjligheter att få in pengar", berättar Kenneth Hellem när jag ringer upp honom på måndagen.

Han bestämde sig för att lägga alla korten på bordet och dra i gång en blogg. Den fick namnet "Bankrupt in X days" .

"Det är viktigt att berätta vad som är svårt inom startupvärlden. Väldigt många berättelser handlar om när det går bra. Men väldigt många har det mer som jag har det, problem med att få i gång kassaflödet. Det är jobbigt", säger Kenneth Hellem.

Han säger att han har fått väldigt mycket uppmuntran från andra startups i Stockholm, där han själv arbetar. Och inte nog med det: Bloggen har gett honom en ny kund.

"Vad som har hänt är att en kund har läst bloggen, tagit kontakt och vi har gjort en deal. Det är ett projekt som gör att vi överlever som bolag", säger Kenneth Hellem.

Hur känns det?

"Det känns skitbra. Jag har firat hela helgen".

Vad är det för sorts projekt som räddar er?

"Jag kan inte säga exakt vad det är eller vem kunden är. Men det är en ny produkt i fin tech-segmentet, så mycket kan jag säga".

Läs fler artiklar
LÄS MER