Tidigare Uber-chefens nya startup – drar igång offerttjänsten Allabryggor

Breakit - Tidigare Uber-chefens nya startup – drar igång offerttjänsten Allabryggor

Robin Reznik. Foto: Istockphotos samt privat.

Gustaf Rosensköld

Reporter

Robin Reznik, tidigare Sverigechef för Uber, har dragit igång en startup – i bryggbranschen.
Nu utmanar han jättar som Servicefinder och Offerta inom den smala nischen.

Regelträsket som Robin Reznik möttes av i samband med det egna båtbrygg-bygget för några år sedan ledde fram till idén om en ny, nischad, offerttjänst.

“När det väl var klart med tillstånd och vi skulle ta in offerter visade det sig dessutom vara komplicerat och svårt att som konsument veta vilka leverantörer som var bra”, säger Robert Reznik, tidigare Sverigechef för Uber och i dag investerare via Seven ventures, och fortsätter:

“Dessutom gillar jag produkten – en brygga är de härligaste kvadratmetrarna man kan vara på.”

Hans nätbaserade tjänst Allabryggor utgår, i likhet med tjänster som Servicefinder och Offerta, från en leadgen-modell, med provision på offerter som huvudsaklig inkomstkälla.

Men till skillnad från ovan nämnda konkurrenter verkar Allabryggor alltså i en betydligt mer avgränsad nisch.

“Det här är ingen volymbusiness, däremot är transaktionsvärdena höga. Medeloffertvärdet ligger på 350.000 kronor, så jag ser ändå potential att skapa värde för kunder och samtidigt göra en bra omsättning även i den här smala nischen”, säger Robin Reznik.

Hittills har ett 30-tal brygg- och sjöarbeten förmedlats genom tjänsten, som Robin Reznik rattar på egen hand – ibland med hjälp av konsulter.

Upplägget innebär också att han själv oftast besöker de aktuella byggplatserna, vilket lite är själva tanken bakom passionsprojektet.

Några konkreta omsättningsmål vill Robin Reznik inte nämna.

“Jag har velat hitta bättre balans mellan kontorstid och tid i naturen och det här ett sätt för mig att få vara på platser och i situationer som jag tycker om", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER