Sök

Blytunga e-handelsänglar med när Reve stänger ny riskkapitalrunda

Almi InvestWellstreetErik Lindgren

Jens Lapidus, Daniel Pilotti och Paul Fischbein (t.v.) har alla investerat i Josep Nollas (t.h.) startup. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Stjärnförfattaren Jens Lapidus och techprofilerna Daniel Pilotti, Erik Lindgren och Paul Fischbein investerar när e-handelsstartupen Reve tar in 8 miljoner kronor.

Startupbolaget Reve har utvecklat en plattform som samlar alla modehus på ett och samma ställe. Det innebär att användaren inte behöver olika appar för att handla hos Ralph Lauren eller Tommy Hilfiger. Istället finns allt i Reves app. 

Man skulle kunna säga att appen är lite som varuhuset NK – fast på nätet.

Bolaget har sedan tidigare tagit in drygt 10 miljoner kronor. I maj förra året fick man in en investering på 5 miljoner kronor från bland annat riskkapitalbolagen Wellstreet, Optimizer och Almi invest.

Sedan lanseringen har bolaget lockat över en kvarts miljon användare till sin app.

Nu får bolaget in 8 miljoner nya kronor.

“Pengarna ska användas för att accelerera teknologin vi släppte i november. Sedan dess har vi rullat ut med 30 olika handlare, bland annat Nelly och flera stora modehus. Det här är för att fortsätta i den takten vi håller nu”, säger Josep Nolla, grundare och vd på Reve.

I den nya kapitalrundan får bolaget in en rad tunga affärsänglar som investerare. Följande investerare finns med på listan:

# Daniel Pilotti – grundare av Ryska posten och investerare i bland annat Klarna och Sellpy, 

# Erik Lindgren – medgrundare av Apotea och rådgivare till riskkapitaljätten EQT

# Martin Randel – medgrundare av Vitamin Well

# Paul Fischbein – före detta vd för e-handelsbolaget Qliro

# Patrik Hamilton – styrelseledamot i en rad e-handelsbolag som Loveeywear och Mapiful

“Det är smickrande att många starka profiler vill vara med på Reves resa. Att få in riktigt kunniga personer inom området som ägare ökar vår potential ytterligare, säger Josep Nolla.

Med på listan finns även – något oväntat – författaren Jens Lapidus, som skrivit bland annat storsäljaren "Snabba Cash".

“Jag har sökt efter en möjlighet att gå in i rätt bolag och Reve tickar av alla kriterier på min lista. Jag ser det också som en möjlighet att vara med och påverka en bransch som är riktigt spännande. Modeshopping på nätet har sett relativt likadan ut de senaste åren och Reve har en stor potential att förändra sättet vi handlar på, det kan innebära ett paradigmskifte”, säger Jens Lapidus.

Läs mer