Sociala aktieappen Sprinklebit lanseras i Sverige – i samarbete med Swedbank

Breakit - Sociala aktieappen Sprinklebit lanseras i Sverige – i samarbete med Swedbank

Finwire / Breakit

Svensk-grundade Sprinklebit tar klivet in i Sverige och inleder ett samarbete med Swedbank.

Entreprenören Alexander Wallin har under de senaste sex åren arbetat med sin startup Sprinklebit. I en intervju med Breakit förra året, då bolaget stängde en finansieringsrunda på 85 miljoner kronor, beskrev han tjänsten som en ”social investeringsplattform” där investeringsbeslut förenklas med hjälp av crowdsourcing och digital teknik.

I appen kan användarna exempelvis diskutera aktier, ta rygg på erfarna investerares satsningar och investera faktiska pengar i aktier.

Den något försenade sociala aktieappen Sprinklebit har nu lanserats i Sverige, skriver Di Digital. Appen finns att ladda ned på både Google Play och App Store.

Som partner i Sverige har man Swedbank som inte går in med pengar, men erbjuder tillgång till sina fyra miljoner kunder.

Sprinklebit skulle egentligen ha lanserats i höstas, men detta uteblev utan förklaring. Nu har tjänsten dock landat i Sverige och planen är därefter en vidareexpansion till övriga Norden.

New York-baserade Sprinklebit grundades av svensken Alexander Wallin 2011 och i USA har man redan ungefär 18 000 användare. Bolaget har också en solid kassa efter fjolårets påfyllning med 85 miljoner kronor i riskkapital från amerikanska GTC.

Motsvarande sociala plattformar med fokus på aktier i Sverige är bland andra Nordnet med sitt Shareville och Avanza med forumet Placera.

Läs fler artiklar
LÄS MER