Sök

Stärker greppet om Qliro – finansmannen Christoffer Häggblom tar klivet in i styrelsen

Qliro

Christoffer Häggblom.

Gustaf Rosensköld

Gustaf Rosensköld

Reporter

Styckning av e-handelskoncernen rycker närmare när storägaren flyttar fram sina positioner.

Investmentbolaget Rite har succesivt ökat sitt ägande i e-handelskoncernen Qliro. Idag är man tredje största ägare med nästan 5 procent av aktierna. Hittills har Rite, som kontrolleras av finansmannen Peter Lindell, inte haft någon formell roll i börsbolaget.

Men nu blir det ändring på det.

I kallelsen till Qliros bolagsstämma, som gick ut på tisdagsmorgonen, framgår nämligen att Peter Lindells närmaste man Christoffer Häggblom tar klivet in i styrelsen.

Det innebär att Rite stärkert sitt grepp om koncernen – även om det är viktigt att påpeka att investmentbolaget Kinnevik fortfarande är klart största ägare i Qliro. Breakit har tidigare rapporterat om att Peter Lindell och Christoffer Häggblom drivit på en renodling av Qliro-koncernen där fokus ska ligga på betaltjänsten och de svagare e-handelsdelarna ska säljas.

I Qliros portfölj finns, förutom själva betaldelen, e-handelsbolag som Cdon, Nelly och Gymgrossisten.  I början av året blev det tydligt att e-handelssajterna Gymgrossisten och Lekmer inte ingår i Qliros framtidsstrategi. Då meddelade koncernen att man fortsatt kommer fokusera på affärsområdena “marketplace”, “fashion” och “financial services”. Det senare handlar om Qliros Klarna-utmanande betallösning.

Förra månaden stod det klart att Qliro beviljats tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet som kreditmarknadsbolag.

Breakit har sökt Christoffer Häggblom för en kommentar.

Läs mer