Stärker greppet om Qliro – finansmannen Christoffer Häggblom tar klivet in i styrelsen

Qliro
Stärker greppet om Qliro – finansmannen Christoffer Häggblom tar klivet in i styrelsen

Christoffer Häggblom.

Gustaf Rosensköld

Reporter

Styckning av e-handelskoncernen rycker närmare när storägaren flyttar fram sina positioner.

Investmentbolaget Rite har succesivt ökat sitt ägande i e-handelskoncernen Qliro. Idag är man tredje största ägare med nästan 5 procent av aktierna. Hittills har Rite, som kontrolleras av finansmannen Peter Lindell, inte haft någon formell roll i börsbolaget.

Men nu blir det ändring på det.

I kallelsen till Qliros bolagsstämma, som gick ut på tisdagsmorgonen, framgår nämligen att Peter Lindells närmaste man Christoffer Häggblom tar klivet in i styrelsen.

Det innebär att Rite stärkert sitt grepp om koncernen – även om det är viktigt att påpeka att investmentbolaget Kinnevik fortfarande är klart största ägare i Qliro. Breakit har tidigare rapporterat om att Peter Lindell och Christoffer Häggblom drivit på en renodling av Qliro-koncernen där fokus ska ligga på betaltjänsten och de svagare e-handelsdelarna ska säljas.

I Qliros portfölj finns, förutom själva betaldelen, e-handelsbolag som Cdon, Nelly och Gymgrossisten.  I början av året blev det tydligt att e-handelssajterna Gymgrossisten och Lekmer inte ingår i Qliros framtidsstrategi. Då meddelade koncernen att man fortsatt kommer fokusera på affärsområdena “marketplace”, “fashion” och “financial services”. Det senare handlar om Qliros Klarna-utmanande betallösning.

Förra månaden stod det klart att Qliro beviljats tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet som kreditmarknadsbolag.

Breakit har sökt Christoffer Häggblom för en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER