Competencer tar in såddrunda från Klarna-grundaren Niklas Adalberth med flera

Competencer Hälsa
Competencer tar in såddrunda från Klarna-grundaren Niklas Adalberth med flera

Competencers tre grundare, från vänster: Solen Oliviéro-Naturel, Tove Toll och Janna Jarlman.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Behöver du någon att prata med? Startup-bolaget Competencer vill koppla ihop dig med personer som kan ge råd när livet känns tufft.

Bolagets sajt gör det möjligt att söka bland coacher och terapeuter inom till exempel karriär eller stresshantering och boka videomöten med dem.

“Vi hade testat en hel del andra lösningar innan vi började. Vi tyckte att alla gav en ganska splittrad upplevelse. Först skulle man komma överens om en tid per mejl, sedan skulle man inför mötet leta rätt på ett dokument som man hade fått flera veckor sedan och till sist var själva mötet i Skype”, säger Janna Jarlman, som har grundat bolaget tillsammans med Tove Toll och Solen Oliviéro-Naturel.

Competencer samlar i stället all information kring rådgivningen på bolagets egen sajt. Även videomötet sker i webbläsaren tack vare så kallad WebRTC - samma teknik som ligger bakom bland annat den digitala vårdcentralen Kry.

“Rådgivaren kan hantera alla sina bokningar där och ta betalt direkt hos oss. Vi ska vara en one stop shop, designad specifikt för rådgivning”, säger Janna Jarlman.

Competencer ska tjäna pengar dels genom att låta rådgivarna betala en månadsavgift för att finnas på sajten samt genom att ta ut mindre procentavgifter per möte.

Nu tar bolaget in 1 Mkr i riskkapital i en såddrunda som leds av Klarna-grundaren Niklas Adalberth och Stockholms affärsänglars riskkapitalfond.

Janna Jarlman säger att pengarna ska användas bland annat till marknadsföring för att få ett kvitto på vilken efterfrågan som finns i Sverige.

“Vi ska bevisa att modellen fungerar, växa och bygga en bra språngbräda för 2016. Vi är fokuserade på det vi gör men man måste samtidigt ha ögonen öppna för att skruva på modellen när man är i såhär tidig fas”, säger hon.

Tror du att folk är beredda att betala runt 600 kronor i timmen för rådgivning på nätet?
 

“Jag tror att det finns många som har mildare besvär men ändå känner att de vill prata med någon, utan att de riktigt orkar ta tag i det. Där tror jag att en distanslösning kan bli det som får dem att tippa över till att faktiskt boka ett möte, eftersom steget blir kortare när man slipper ta sig till en mottagning”.

Läs fler artiklar
LÄS MER