Fiskefanatikern Mattias Miksche kliver in i Fishbrains styrelse

Fishbrain
Fiskefanatikern Mattias Miksche kliver in i Fishbrains styrelse

T.v: Ängelinvesteraren Mattias Miksche har dragit upp storfångsten. Foto: privat samt Lars Pehrson/TT.

Jonas de Lange

Reporter

Stardoll-grundaren och techinvesteraren Mattias Miksche tar plats i fiskeappens styrelse.
"Jag är en fanatisk fiskare", säger han.

Mattias Miksche är en av Stockholms mest välrenommerade privatinvesterare och har bland annat gått in i den stekheta matappen Karma, e-handelsjätten Dustin och bankappen Tink. I sin portfölj har han även Fishbrain, som är en social plattform för fiskare.

Han kom in i bolaget som aktieägare för fyra år sedan.

"Jag gick in redan i den första såddrundan. Det var smått komiskt faktiskt. De gick runt på stan och letade kapital. Alla sade att de skulle prata med mig. Jag är en fanatisk fiskare", säger Mattias Miksche.

Han är grundare av spelbolaget Stardoll. För drygt ett år sedan köpte han ut sina investerare. Efter flera tunga år håller han nu på att vända bolaget på egenhand.

Under 2016 slutade investeraren Tim He, på riskkapitalbolaget Northzone. I samband med det gav han även från sig sin styrelesplats i Fishbrain, där han representerade riskkapitalbolaget.

Nu kliver alltså Mattias Miksche in i styrelsen.

"De frågade och jag tyckte att det vore jätteroligt. Bolaget är inne i en väldigt spännande fas där man ska växla upp rejält", säger han.

Samtidigt som han kliver in i styrelsen gör bolaget en nyemission på totalt 33 miljoner kronor. Mattias Miksche har inte investerat i rundan, som till största delen täcks av andra befintliga ägare.

Läs fler artiklar
LÄS MER