Han är mördarsniglarna och kackerlackornas nya skräck

Han är mördarsniglarna och kackerlackornas nya skräck

Karl Holm, grundare av Stick. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Entreprenören Karl Holm vill hjälpa alla villaägare att hantera skadedjur och ohyra på egen hand.

E-handel var under 2016 ett av hetaste investeringsområdena, enligt Breakits riskkapitalsammanställning. Under hela året gjordes 38 riskkapitalinvesteringar i branschen.

Karl Holm är en av de som har gett sig in i den digitala handeln – men i en högst annorlunda nisch.

Hans bolag, Stick, ska ge rådgivning och sälja produkter för att bli av med skadedjur. Själv beskriver Karl Holm det lite som ett apotek för skadedjurshantering. Idén fick Karl när han flyttade från lägenhet till ett hus.

“Det dök upp lite småsaker här och där. Det var något malangrepp, myror som tog sig in i huset och sniglar som attackerade rabatterna. Jag gillar att ta tag i sådant själv men jag hittade inga bra lösningar på nätet”, säger Karl Holm.

Gratisrådgivningen på sajten samlas in från det Stick bedömer som bra källor. Bolaget tjänar sedan pengar på att sälja olika produkter för att hantera olika skadedjur.

Utöver traditionella skadedjur som råttor och kackerlackor ska Stick även hjälpa till med saker som myggor och mördarsniglar i trädgårdar. Samtidigt medger Karl Holm att alla problem inte kan lösas av privatpersoner.

“Tar man vägglöss exempelvis behövs det särskild behörighet för att hantera gifterna som kan lösa problemet. Då rekommenderar vi också att man tar hjälp av ett professionellt saneringsbolag”, säger Karl Holm.

Själva sajten lanserades för mindre än en månad sedan och försäljningen har redan tagit fart. Vid årsskiftet hoppas bolaget nå en omsättning på upp mot 200.000 per månad.

“Då är det dessutom lågsäsong. Då är försäljningen betydligt lägre än högsäsongen under sommarmånaderna", säger Karl Holm.

Med sig har han även fått en investerare. Det är Ted Hagen, som till vardags är chef för den fysiska handeln hos Klarna. Han sitter nu som styrelseordförande i bolaget bakom Stick.

Läs fler artiklar
LÄS MER