Sök

Taskrunner vill få fler att utföra småjobb – nu investerar Pricerunners tidigare vd

PricerunnerTaskrunner

T.v: Robin Szekely, grundare och vd på Taskrunner. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Peter Karlsson, investerare och tidigare vd på Pricerunner, är med när Taskrunner tar in 1 miljon kronor.

Taskrunner är en sajt som förmedlar frilansare till småjobb. Det kan exempelvis vara att montera Ikea-möbler, röja i trädgården eller hjälpa med flytt. Bolaget beskriver det som en slags "handyman on-demand".

Bolaget startades 2014 av Robin Szekely, som kom på idén när en kompis skulle gifta sig i USA.

“Jag skulle skicka blommor till honom vilket var både dyrt och krångligt. Då tänkte jag ‘om jag bara hade haft en enda kompis till där som kunde fixat det åt mig’”, säger han.

Den största delen av de senaste åren har han slitit på egenhand med projektet men i höstas fick han in en ny medgrundare.

“Jag startade det här med en vän från början men har kört det hyfsat solo. Jag har insett nu att man absolut inte ska köra ett sånt här bolag själv. Men det gäller också att hitta en person som kompletterar”, säger han.

Rätt person för Taskrunner blev fintechentreprenören Nils Wijkmark. Han är jurist i grunden och har bland annat varit med och startat inkassoföretaget Delta samt betaltjänsten Sweetpay.

“Vi kompletterar varandra väldigt bra. Han är lite mer strukturerad och har erfarenhet medan jag är lite mer visionären”, säger Robin Szekely.

Efter att ha fått in en ny partner är Taskrunner nu redo för nästa steg. Bolaget har precis fått in en mindre finansieringsrunda på ungefär 1 miljon kronor.

Pengarna kommer bland annat från Pricerunners tidigare vd Peter Carlsson. Han sitter även i styrelsen för börsnoterade Insplanet och Apotekslinsen.

“Vi är jätteglada för att få med honom. Han är verkligen det vi har sökt och en fantastisk tillgång. Han ligger ungefär 10-15 år framför oss, har ett grymt nätverk och kan IT-branschen”, säger Robin Szekely.

Med på tåget har startupbolaget även fått Marika Waern, som grundat det ryska bolaget Terrakultur. Bolaget producerar så kallade odlingsväggar för kontor och lägenheter.

Samtidigt som bolaget har fått in några nya investerare avslöjar handlingar på bolagsverket nu att Taskrunner även förbereder för en kapitalrunda på 15 miljoner konor. Robin Szekely berättar att planen är att stänga den större kapitalrundan innan årets slut.

Läs mer