Paul Fischbein blir styrelseordförande i bolaget bakom Svenskafans

Breakit - Paul Fischbein blir styrelseordförande i bolaget bakom Svenskafans

Paul Fischbein. Foto: Press samt Erik Nylander/TT

Jonas de Lange

Reporter

I höstas slutade Paul Fischbein som koncernchef på Qliro – här är hans nya uppdrag.

I september förra året meddelade Paul FIschbein att han skulle lämna rollen som koncernchef på e-handelsjätten Qliro. Bolaget äger bland annat sajterna Cdon och Nelly och omsatte förra året över 5 miljarder kronor.

Sedan avhoppet har Paul Fischbeins framtid varit något oklar.

“Jag skulle bli förvånad om jag inte hamnar någonstans där min erfarenhet från tidigare ställen blir relevant”, sade han när Breakit pratade med honom för ett år sedan.

Under hösten har e-handelsprofilen tagit sig an styrelseuppdrag i olika e-handelsnära företag som budtjänsten Budbee och prisjämförelsesajten Pricerunner.

Nu kliver han in i ytterligare en styrelse. Det handlar om Everysport media som ligger bakom sportsajter som bland annat Svenskafans och Hockeysverige.

Bolaget har ungefär 2 miljoner unika besökare på sina sajter varje vecka.

"Det känns jättekul. Min första startup jag var inne i var sajten Eurofootball så det här är inte så långt ifrån det. Sedan har jag varit börs-vd i 14 år så jag hoppas kunna bidra med lite rutin på den fronten också", säger Paul Fischbein.

Den senaste tiden har han även gjort några investeringar i startupbolag. Någon renodlad investerare har han dock inte planerat att bli.

“Jag är inte en person som börjar stoppa in en massa pengar i bolag, utan jag jobbar med det som engagerar mig. Den kommande perioden planerar jag att vara något av en mångsysslare. Jag är rätt entreprenöriell av mig så nu tittar jag på möjligheten att kroka arm med några duktiga entreprenörer”, säger Paul Fischbein.

Något större uppdrag än styrelsearbetena ser han inte heller framför sig just nu.

“Jag är gammal nog att veta att dörren alltid ska stå lite på glänt men jag ser inte framför mig något stort operativt jobb den närmaste tiden. Men man vet aldrig!”

Läs fler artiklar
LÄS MER