Boolace vill hyra ut din pool – skapar hubb för alla lokaler

Boolace
Boolace vill hyra ut din pool – skapar hubb för alla lokaler

Foto: Kollage pressbild Bollade och Flickr/Matt Deavenport

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Delningsekonomin sprider sig genom branscher och verksamhetsområden. Sajten Boolace vill skapa en hubb för alla typer av lokaler. Från hangarer till swimmingpooler.

Tidigare har Breakit skrivit om sajten Workaround där frilansare och andra kan hitta tillfälliga kontorsytor. Nu ger sig nästa lokalsajt ut på marknaden.

“Men vi specialiserar oss inte på bara kontor. Vi ska jobba som en hubb. Om du har en festlokal eller en swimmingpool eller en takvåning i en bostadrättsförening ska du kunna hyra ut det också”, säger Haider Abdo som är medgrundare till företaget Boolace.

Boolace har nyss lanserat betaversionen av sin hemsida. Haider Abdo säger att bolaget har inspirerats av sajter som Airbnb, Hemnet och Hotels.com.

“Vi vill vara en hubb för alla typer av lokaler som finns. Vårt mål är att hitta alla möjliga lokaler, från konferenslokaler till hangarer. Allt som folk har och kan tänka sig att hyra ut till privatpersoner och organisationer”, säger Haider Abdo.

Han tycker att begreppet lokaler är brett och att alla ytor som kan avgränsas kan klassas som en lokal. Att det finns behov av en samlad plattform för tycker han är tydligt.

“En anledning till att vi gör det här är att vi människor måste utnyttja våra resurser mer effektivt. Vissa typer av lokaler och kontorsplatser används extremt lite jämfört med tiden de finns tillgängliga. En annan anledning är de konkreta problem vi upplevt när vi själva försökt hitta lokaler. Dessutom får uthyrare en extra intäktskälla”, säger Haider Abdo.

Just nu är det kostnadsfritt att använda sajten, men så småningom ska Boolace ta ut en procentuell avgift vid genomförda bokningar. Fram tills dess har grundarna själva finansierat större delen av företaget. De har också fått lån från Almi och inlett ett samarbete med XperienceGroup. Hur mycket kapital de har tagit in vill Haider Abdo inte säga.

“Vi är mitt uppe i förhandlingar om att ta in mer pengar”, säger han.

Pengarna ska användas till att utveckla den tekniska plattformen. För att göra det kommer de att anställa fler personer.

“Vi är i en expansiv fas och ska utvidga vårt team. Vi är fyra personer i dag och jag skulle säga att vi kommer att vara dubbelt så många inom en snar framtid”, säger Haider Abdo.

Trots konkurrensen på marknaden är Haider Abdo inte orolig.

“Vi har höga ambitioner. Vi pratar om en marknad som är extremt dold och lokaler som inte är synliga för någon”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER