Lista: Här är de tio techbolagen som förre hockeystjärnan gått in i

Lista: Här är de tio techbolagen som förre hockeystjärnan gått in i

Mattias Weinhandl tvingades ge upp hockeykarriären på grund av skada. Nu investerar han i startups. Foto: TT samt press.

Johanna Ekström

Reporter

Mattias Weinhandl tvingades lägga hockeyklubban på hyllan - men hittade en ny passion i startup-världen. De här bolagen har han gått in i.

Linkura

Linköpingsbaserat bolag som levererar en tjänst till företag som vill minska stressen för sina anställda. Med en mätare som sitter över bröstet håller bolaget koll på stressnivå, sömn, aktivitet och hur stillasittande de anställda är.

“Linkura är i en spännande fas då vi kunnat visa väldigt bra resultat hos företagen och individerna, genom att kartlägga och åtgärda stressproblematiken. Vi har många återkommande kunder vilket är ett bra tecken, nu ska vi försöka skala upp det ytterligare och gå in i en ny spännande fas”, säger Weinhandl.

Omsättning: 2 miljoner för det brutna räkenskapsåret 2015/2016.

Stilla

Silicon Valley-baserat hårdvarubolag grundat av svenska Elin Elkehag. Har tagit fram en liten uppkopplad “knapp” som du kan lägga i din väska, på datorn eller på barnvagnen. Om någon skulle röra din ägodel skickar Stilla ett larm till din mobil. Bolaget genomförde förra året en lyckad crowdfundingkampanj på Indiegogo.

“Elin Elkehag har varit väldigt viktig som mentor och dörröppnare för mig. Jag är väldigt imponerad av hennes entreprenörskap och förmåga att få med sig bra människor på resan”.

Covr security

Malmö-bolag som har en vision om en lösenordsfri värld, och som vill samla alla dina konton och inloggningar i en och samma app. Appen styrs i sin tur av antingen pinkod eller fingertrycksavläsare. Som användare får du veta om någon obehörig försöker logga in på exempelvis din mejl eller din internetbank.

“Covr security är i en spännande fas där vi precis tagit ett antal miljoner för att växla upp, det är en spännande och het bransch”.

Omsättning: Ingen omsättning att redovisa för det brutna räkenskapsåret 2015/2016.

Betalo

Grundades 2011 och gör det möjligt att betala fakturor med kort. Tog nyligen in 10 miljoner kronor.

Omsättning: 9 miljoner kronor.

Friendbase

Svenskt bolag som har utvecklat en virtuell värld där unga från hela världen chattar med varandra eller via sina avatarer. Har 18.000 unika användare dagligen. Baserat i Trollhättan.

Omsättning 2015: 771.000 kronor.

Comordo

Linköpingsbolag som tagit fram en molnbaserad tjänst som hjälper företag  att skicka personliga rekommenadtioner via sms/push. Har bland annat Sveriges Radio som kund.

Omsättning: 600.000 kronor för 2015.

Health Textiles

Bolag som jobbar med “smarta textilier” och wearables för att ta fram nya arbetskläder inom sjukvården.

Omsättning: 2016 är första verksamhetsåret och årsredovisningen ej offentliggjord.

Challengize

E-hälsoplattform som ska hjälpa företag att motivera sina anställda att motionera mer. Tanken är att alla anställda ska få poäng för alla typer av träning och vardagsmotion. Har bland annat SJ och skogsjätten Stora Enso på kundlistan. Bolaget bakom heter Egetto.

Omsättning: 900.000 kronor 2015.

BlueCall

Antiångestappen som vill sänka tröskeln för att söka hjälp för psykiska problem. Appen består av tre nivåer, först får man möjlighet att ringa stödsamtal till volontärer helt kostnadsfritt. Nivå två innebär att man får prata med mentorer som är utbildade inom stödsamtal. I ett tredje steg är tanken är att användarna ska få prata med legitimerade psykologer. Tog nyligen in 1,7 miljoner.

Omsättning: 2016 är första verksamhetsåret och årsredovisningen ej offentliggjord.

Inventech Europe

Techbolag baserat i Jönköping som hjälper sina kunder med “innovativ produktutveckling”.

Omsättning: Bolaget redovisade ingen nettoomsättning 2015.

Läs fler artiklar
LÄS MER