Svenska Pomegranate vill erövra Iran – nu väntar börsen

Pomegranate
Svenska Pomegranate vill erövra Iran – nu väntar börsen

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Pomegranate, ett svenskt investmentbolag som investerar i techbolag i Iran, tar klivet in på börsen. Bakom bolaget står en rad svenska techprofiler.

Redan hösten 2015 kunde Breakit berätta att de svenska stjärnentreprenörerna Filip Engelbert och Jonas Nordlander investerat i ett svenskt bolag som ligger bakom iransk Blocket-kopia – investmentbolaget Pomegranate.

Bakom den svenska storsatsningen står Per Brilioth, som till vardags är privatinvesterare och vd på investmentbolaget Vostok New Ventures.

Hittills har bolaget investerat i bland annat Sarava, Irans största riskkapitalbolag med fokus på internetsektorn, Sheypoor, en Blocketkopia som är störst i sitt segment i Iran och Griffon Capital - en av Irans största investmentbanker.

Pomegranate, som för ett år sedan värderades till 928 miljoner kronor, har tidigare flaggat för att en börsnotering. Nu står det klart att bolaget börsnoteras på NGM-börsen.

Bolaget bjuder i samband med noteringen ut totalt 1.250.000 aktier med teckningsspannet 24–26 euro. Det värderar Pomegranate Investment till minst 951 miljoner kronor. 

Teckningsperioden för allmänheten är öppen mellan 22–29 mars.

Läs fler artiklar
LÄS MER