Sök

Svenska Pomegranate vill erövra Iran – nu väntar börsen

Pomegranate

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Pomegranate, ett svenskt investmentbolag som investerar i techbolag i Iran, tar klivet in på börsen. Bakom bolaget står en rad svenska techprofiler.

Redan hösten 2015 kunde Breakit berätta att de svenska stjärnentreprenörerna Filip Engelbert och Jonas Nordlander investerat i ett svenskt bolag som ligger bakom iransk Blocket-kopia – investmentbolaget Pomegranate.

Bakom den svenska storsatsningen står Per Brilioth, som till vardags är privatinvesterare och vd på investmentbolaget Vostok New Ventures.

Hittills har bolaget investerat i bland annat Sarava, Irans största riskkapitalbolag med fokus på internetsektorn, Sheypoor, en Blocketkopia som är störst i sitt segment i Iran och Griffon Capital - en av Irans största investmentbanker.

Pomegranate, som för ett år sedan värderades till 928 miljoner kronor, har tidigare flaggat för att en börsnotering. Nu står det klart att bolaget börsnoteras på NGM-börsen.

Bolaget bjuder i samband med noteringen ut totalt 1.250.000 aktier med teckningsspannet 24–26 euro. Det värderar Pomegranate Investment till minst 951 miljoner kronor. 

Teckningsperioden för allmänheten är öppen mellan 22–29 mars.

Läs mer