Sök

Antistress-appen Remente landar genombrottsavtal med Stena

RementeStena

T.h: David Brudö, grundare och vd på Remente. Foto: Press och Björn Larsson Rosvall/TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Serieentreprenören David Brudös antidepp-startup Remente har fått industrikoncernen Stena som storkund.

Remente har skapat en app för personlig utveckling. I appen kan användarna göra uppskattningar av hur de mår, sätta upp olika livsmål och gå digitala kurser inom personlig utveckling.

Appen var ursprungligen riktad enbart mot privatpersoner, men på senare tid har bolaget även utvecklat en företagsversion.

“Vi kallar det för ett performance management system (prestationshanteringssystem på svenska reds. anm.). Vi går in och hjälper kunderna med att sätta sin mission och vision och kokar ned det till konkreta åtgärder som kommer in i appen. Vår digitala plattform ser till att målbilden faktiskt efterlevs”, säger David Brudö, grundare av Remente.

Alla som deltar i projektet laddar sedan ned appen och uppföljningen av målsättningar kombineras sedan med fokuset på fysiskt och psykiskt välmående.

Nu har bolaget landat ett första kundavtal med industrikoncernen Stena där man levererar både en app och en rad workshops. Enligt källor till Breakit rör det sig om en order på ett större sexsiffrigt belopp.

David Brudö vill inte kommentera ordervärdet men bekräftar att man fått in Stena som kund.

“Vi jobbar tillsammans med en avdelning inom Stenagruppen där de arbetar med vårt B2B-erbjudande”, säger han.

Vad betyder det här för Remente?

“Dels är det ett kvitto på att vi gör rätt eftersom de satsar på oss. Sedan innebär det också rena pengar eftersom det är en faktisk kund. Det är inte något test”, säger David Brudö.

Till skillnad från många andra startups försöker Remente att minimera antalet piloter där storbolag får testa appen gratis en period.

“Jag tror att värdet blir begränsat då. Det är lätt när man jobbar med någon pilot att det inte blir något reellt fokus på tjänsten när man gör det gratis. Man prioriterar saker om man redan har betalat för dem”, säger David Brudö.

Förra året omsatte bolaget under 1 miljon kronor vilket innebär att Stena-avtalet har potential att öka omsättningen rejält.

Vilket resultat bolaget gjorde 2016 avslöjar inte David Brudö men säger att det “inte handlar om svarta siffror direkt”.

Remente har tagit in ungefär 4 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Mr. Green-grundaren Mikael Pawlo och Sam Bonnier.

David Brudö är även medgrundare till e-handelssajten Fyndiq.

Läs mer