Sök

Tidigare NHL-proffs investerar i e-hälsoplattformen Challengize

EgettoChallengize

I mitten: Mattias Weinhandl i full fart. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den före detta hockeystjärnan Mattias Weinhandl är en av investerarna när e-hälsostartupen Egetto tar in 2,5 miljoner kronor i riskkapital.

Mattias Weinhandl har de senaste åren blivit en relativt aktiv affärsängel inom e-hälsa. Han har bland annat investerat i Linköpingsbolaget Linkura och nyligen i antiångestappen Bluecall.

Nu gör han ytterligare en investering – i Egetto. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har skapat e-hälsoplattformen Challengize som ska hjälpa företag att motivera sina anställda att motionera mer. Tanken är att alla anställda ska få poäng för alla typer av träning och vardagsmotion. Bolaget har bland annat SJ och skogjätten Stora Enso på kundlistan.

“Jag har intresse för hälsa, och kunskap om att motion och rörelse är nyckeln till ett friskt liv. Genom Challengize idé finns förhoppningen att fler människor blir aktiva och kan nå sin fulla potential, och bidra till en bättre värld. Genom ett friskare leverne blir vi klokare, gladare och fattar bättre långsiktiga beslut”, säger Mattias Weinhandl i ett pressmeddelande.

I kapitalrundan investerade även Sats tidigare affärsutvecklingschef Johan Nilsson samt Rasmus Ingerslev, Propel Capital, Epikat invest och Virben invest.

Läs mer