Techprofilen Bo Mattsson kliver in i Paynovas styrelse

Techprofilen Bo Mattsson kliver in i Paynovas styrelse

Bo Mattsson, nybliven styrelseledamot i Paynova. Foto: Sara Lindh.

Finwire / Breakit

Betalbolaget Paynova genomför riktad nyemission och föreslår två nyval till styrelse.

Paynova – som är noterat på aktiehandelsplatsen NGM – har skapat en betallösning för e-handel. Bolaget hanterar både kortbetalning, faktura och delbetalslösningaro och har bolag som Systembolaget och SJ på kundlistan.

Nu har Paynova tagit in drygt 7 miljoner kronor i kapital. En av investerararna är techprofilen Bo Mattsson. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bo Mattsson grundade bolaget Cint som sedermera såldes till Nordic Capital 2016. Han väljs även in i bolagets styrelsen till sammans med detaljhandelsveteranen Johan Åberg. Den senare har erfarenhet från vd-roller i bolag som Kappahl, Jula och Bauhaus.

"Det är mycket glädjande att Bo Mattsson och Johan Åberg väljer att engagera sig i Paynova, både med sina gedigna erfarenheter och i Bos fall även genom att investera i bolaget. Att Bo och Johan kommer in i styrelsen befäster värdet av Paynovas koncept i marknaden för konsumentkrediter, och deras engagemang kommer också att bidra till att bolaget ännu snabbare når en bred kundgrupp", säger Anders Persson, styrelseordförande för Paynova.

Transparens: Bo Mattsson äger aktier i Breakit samt är krönikör på Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER