Funda Sezgi blir ny chef på hajpade tech-hubben Norrsken House

Funda Sezgi blir ny chef på hajpade tech-hubben Norrsken House

Gustaf Rosensköld

Reporter

Funda Sezgi är från och med den här veckan ny chef för hajpade tech-hubben Norrsken house.

Närmast kommer Funda Sezgi från en roll som programansvarig på Impact hub Stockholm, en inkubatorverksamhet med fokus på socialt entreprenörskap.

Men från och med i dag basar hon alltså över Norrsken house, ett kontorshotell som samlar sociala entreprenörer och som slog upp portarna i januari.

Verksamheten, som är belägen i de gamla spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i Stockholm, ägs av Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation, som investerar i socialt entreprenörskap.

“Att kombinera teknologi med riskkapital och entreprenörskap för att skapa saker är väldigt spännande. Det här är en fantastisk plattform med stora resurser och som redan i dag har medlemsorganisationer av exceptionellt hög kvalitet”, säger Funda Sezgi.

I bagaget har hon bland annat en doktorsexamen i strategiskt ledarskap och studier vid bland annat Stanfords och Lunds universitet.

Jobbet på Norrsken house kommer inte minst handla om att utveckla samarbeten mellan företagen som finns på plats.

“Men också om att få dit talare, events och workshops av högsta kvalitet, både för att engagera och inspirera våra stakeholders och för att erbjuda våra entreprenörer kompetensutveckling,” säger Funda Sezgi.

I dagsläget står många i kö för en plats och enligt Funda Sezgi finns planer på att expandera.

“Men inte nödvändigtvis i Stockholm. Det kan handla om en internationell expansion”, säger hon.

Läs fler artiklar
LÄS MER