Qliro får tillstånd som kreditmarknadsbolag

Breakit - Qliro får tillstånd som kreditmarknadsbolag

Marcus Lindqvist, vd för Qliro Group

Finwire / Breakit

E-handelsbolaget Qliro har erhållit tillstånd från Finansinspektionen att bedriva verksamhet som kreditmarknadsbolag.

Tillståndet möjliggör för Qliro att lansera sin betallösning i Norge, erbjuda sparkonton som omfattas av den statliga insättningsgarantin och introducera nya digitala finansiella tjänster samt innebär att Qliro nu står under Finansinspektionens tillsyn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Qliro lanserades på den svenska marknaden under 2014 och erbjuder idag betallösningar i form av faktura- och delbetalningsköp. Under 2015 lanserades Qliro i Finland och Danmark och används av såväl Qliro Groups dotterbolag som externa handlare.

Med tillståndet kommer Qliro att introducera sparkonton som omfattas av den statliga insättningsgarantin och lansera sin betallösning på den norska marknaden. Vidare möjliggör tillståndet framtida lanseringar av nya digitala finansiella tjänster.

"Qliro har fått ett fantastiskt mottagande i marknaden och fortsätter att utvecklas i enlighet med våra högt ställda förväntningar. Vi ser betydande fördelar med att kombinera en bred och attraktiv e-handelsplattform med betalningslösningar och finansiella tjänster. Tillståndet är en kvalitetsstämpel för Qliro och innebär framför allt att vi kan fortsätta den snabba utvecklingen av detta spännande bolag. Qliros ambition är att erbjuda marknadens bästa lösningar inom digitala finansiella tjänster och vi har redan etablerat en betydande kundbas då över två miljoner personer har använt Qliro sedan lanseringen. Tillståndet ger oss nu möjligheter att vidareutveckla erbjudandet mot såväl konsumenter som handlare, bland annat genom fortsatta investeringar i nya tjänster, för att ytterligare stärka Qliros position som en ledande aktör inom digitala finansiella tjänster i Norden", kommenterar Marcus Lindqvist, vd för Qliro Group.

Läs fler artiklar
LÄS MER