Svensk miljardär slukar e-handelsbolaget Frontmen – Optimizer invest cashar in

Wellstreet Optimizer Invest
Svensk miljardär slukar e-handelsbolaget Frontmen – Optimizer invest cashar in

F.v: Oscar Arrsjö, Mikael Wintzell och Erik Paulsson. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

E-handelsbolaget slås ihop med kostymbutiken SIR of Sweden.

Frontmen drivs av modeprofilen Oscar Arrsjö och har specialiserat sig på att sälja herrmode på nätet.

I somras fick bolaget in 2 miljoner kronor från riskkapitalbolagen Wellstreet och Optimizer invest. Då gick man även ut med att omsättningen för 2016 väntades nå 15 miljoner kronor.

Nu slukas e-handelsbolaget av kostymproducenten Sir of sweden.

“Det här är en riktig drömaffär. Det är två bolag vars kvalitéer matchar varandra 100 procent. Här är verkligen ett plus ett lika med tre”, säger Mikael Wintzell, grundare av Wellstreet.

Köparen Sir of sweden drivs av Mats Ljungström. Bolaget ägs till en tredjedel av investmentbolaget Backahill. Bakom bolaget står entreprenören bakom Peab och Skistar, miljardären Erik Paulsson.

Både Wellstreet och Oscar Arrsjö följer med som delägare i den nya koncernen.

“Det här är en så jäkla bra setup att vi vill fortsätta vara med framåt”, säger Mikael Wintzell och fortsätter:

“Resultatet av den här affären är, som jag ser det, framtiden för e-handeln. Man möter rätt kund med rätt produkt och har en integrerad värdekedja. Allt sitter i marginalen och du får ingen riktig marginal i e-handel utan egenproduktion”, säger Mikael Wintzell.

Hur stor affären är har parterna valt att hålla för sig själva. Baserat på Frontmens omsättningsprognos på 15 miljoner och värderingen på liknande bolag kan man dock gissa att det rör sig om 20-30 miljoner kronor.

Optimizer invest har i samband med affären sålt ut hela sitt ägande. Enligt handlingar Breakit tagit del av ägde riskkapitalbolaget ungefär 20 procent av Frontmen innan affären. Räknat med tidigare nämnda värdering innebär det att Optimizer går ur bolaget men en pengasäck på 4-6 miljoner kronor.

Wellstreet har avböjt att kommentera huruvida man plockat hem några pengar eller om man återinvesterat allt i den nya klädkoncernen.

I ett pressmeddelande meddelar den nya klädkoncernen att man räknar med att omsätta 50 miljoner kronor under 2017.

Läs fler artiklar
LÄS MER