Klarna-veteranen Lena Hackelöer går till Qliro – kliver in i ledningsgruppen

Klarna Qliro
Klarna-veteranen Lena Hackelöer går till Qliro  – kliver in i ledningsgruppen

Lena Hackelöer, nybliven Produkt- och markandschef på Qliro. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

E-handelskoncernen Qliro snor Lena Hackelöer efter sju år på Klarna.

Qliro-gruppen är framför allt känt för att äga sajter som bland annat Lekmer och Nelly. Bolaget var under en tid en av Klarnas allra största kunder, men har det senaste året tagit fram en egen konkurrent till det svenska fintechbolaget, under namnet Qliro financial services.

Det senaste året har man dessutom lockat till sig några tidigare Klarna-anställda för att driva satsningen. Det handlar om Johan Sjunnesson, som har titeln “product manager” och Jonas Adolfsson som är “manager business analytics”.

Nu har bolaget plockat in ytterligare en Klarna-veteran i form av Lena Hackelöer. Hon har jobbat på Klarna i sju år och haft en rad olika roller.

Lena Hackelöer får rollen som produkt- och marknadschef för Qliro financial services och tar plats i ledningsgruppen.

“Finansiella tjänster är en viktig del av Qliro Groups strategi. Utifrån vårt starka arv i e-handel bygger vi ett attraktivt erbjudande inom betalningar och finansiella tjänster för konsumenter och handlare i Norden. Lenas fokus blir att lansera och marknadsföra nya finansiella tjänster för att förenkla konsumenternas vardag”, skriver Qliros pressavdelning i en kommentar.

Lena Hackelöer har avböjt en intervju med Breakit men låter hälsa följande:

“Jag ser framemot att arbeta nära Qliros handlare och bygga vårt varumärke för betalningar och finansiella tjänster, säger Lena. Jag arbetade sju år på Klarna och fick vara med om en fantastisk tillväxtresa. Jag har bara goda saker att säga om Klarna där jag haft fått arbeta med mycket kompetenta personer.”

Breakit har tidigare kunnat rapportera att mer än 25 chefer lämnat bolaget på kort tid. 

Läs fler artiklar
LÄS MER