Nordeas analytiker: Läge att köpa Fingerprint-aktier

Nordeas analytiker: Läge att köpa Fingerprint-aktier

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Finwire / Breakit

Nordea upprepar att de ser köpläge i Fingerprint Cards efter ett företagsbesök.

Nordeas analytiker har nyligen varit i Västsverige för att träffa börsbolag och bland annat träffat ledningen för sensorföretaget Fingerprint Cards.

Nordeas analytiker träffade Fingerprint Cards teknikchef Pontus Jägemalm och han berättade om nya teknologier som optiska- och sensorer baserade på ultraljudsteknik, vilket skapar möjligheter för nya så kallade "in-display-lösningar" framöver. Företag förefaller också vara intresserade av att köpa in sig i den nya tekniken vilket Nordea ser som mycket positivt eftersom det i så fall kommer innebära att Fingerprint Cards kan dra nytta av de trender som analytikerna ser kommer redan 2018-2019.

Minskningen av lagernivåerna går enligt Nordea långsammare än väntat men bankens analytiker menar att man trots det bör se positivt på aktien just nu och köpa in sig i Fingerprint Cards som enligt Nordea ändå rättvist har tappat på den senaste tidens vinstvarningar.

Bolagets aktie har tappat på börsen den senaste tiden och är samtidigt rekordhögt blankad. Idag stärks den dock med 4 procent på eftermiddagen med hyggliga volymer omsatta i aktien.

Läs fler artiklar
LÄS MER