Andreas Kleerup backar Elias – musikstartupen som ska förbättra världens tv-spel

Elias
Andreas Kleerup backar Elias – musikstartupen som ska förbättra världens tv-spel

Philip Bennefall och Kristoffer Eng, grundare av Elias. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Musiktjänsten Elias ska ge alla gamers personliga musikupplevelser. Efter 11 miljoner kronor i finansiering från tunga investerare väljer bolaget nu att lyfta på locket.

I två år har grundarna Kristoffer Eng och Philip Bennefall i hemlighet jobbat på att utveckla sin startup Elias.

Bolaget har byggt en musikmotor för spel som ska göra att musiken i spelet ändras efter hur varje individuell spelare beter sig i den fiktiva världen.

"Varje spelare har ett unikt sätt att spela. Vi är stolta över att ha lyckats, för första gången i spelbranschens korta historia, med att skapa en personlig upplevelse där spelaren får vad som liknar ett eget soundtrack baserat på hur hen spelar spelet", säger Kristofer Eng, medgrundare och produktchef på Elias, i ett pressmeddelande.

Elias har tidigare riktat sig primärt till spelgiganter i stil med svenska Paradox och Electronic Arts. Nu har bolaget bytt inriktining och fokuserar även på mindre, oberoende, spelstudios.

I samband med färdigställandet av den nya plattformen väljer bolaget även att gå ut med några av investerarna som ligger bakom tjänsten, något som Di digital var först med att rapportera om.

En tidig investerare är musikern tillika grammisvinnaren Andreas Kleerup.

Nu ansluter även riskkapitalbolaget Wellstreet.

Parterna vill inte kommentera storleken på investeringen men Breakit har utifrån offentliga handlingar räknat sig fram till att det i den senaste kapitalrundan rör sig om drygt 1 miljon kronor.

Totalt har bolaget fått in över 11 miljoner kronor i riskkapital.

Läs fler artiklar
LÄS MER