Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter Wikileaks CIA-dokument – nu uttalar sig techjättarna

Artikel bild
Foto: TT/ Photo/Carolyn Kaster

Flera av de stora teknikföretagen har för första gången valt att uttala sig om uppgifter som gör gällande att CIA ska ha hackat sig in i deras produkter, rapporterar BBC.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

För informationen står Wikileaks som har släppt tusentals dokument i vilka det påstås att CIA ska ha utvecklat olika sätt för att avlyssna bolagens smartphones och smarta tv-apparater.

Apple var mest utförlig i sitt uttalande. Silicon Valley-jätten uppgav sig redan ha tagit itu med vissa av sina sårbarheter.

”Medan vår första analys tyder på att många av de frågor som läckt idag redan har lappats i vår senaste iOS-version, kommer vi att fortsätta arbetet med att snabbt åtgärda eventuella identifierade sårbarheter”, sade Apple.

Sydkoreanska Samsung, vars tv-apparater inom F8000-serien enligt uppgift ska ha äventyrats genom hackade USB-portar, var mer fåordig.

”Vi är medvetna om rapporten och tittar noggrant på saken”, sade Samsung.

Microsoft gav ett liknande svar som Samsung efter att det i dokumentet framgått att CIA ska ha utvecklat skadliga koder riktade mot datorer som körs med operativsystemet Windows.

Google avböjde att kommentera. CIA har ännu inte bekräftat ifall uppgifterna från Wikileaks, som daterar till mellan åren 2013 och 2016, är riktiga.

Läs mer